• 21.12.2020

  TREBINJCIMA PREDSTAVLJEN PROGRAM BESPLATNOG STUDIRANJA U RUSIJI

  Mladi iz Bosne i Hercegovine imaju mogućnost besplatnog studiranja na nekom od univerziteta u Ruskoj Federaciji, a program se odnosi na osnovne akademske, postdiplomske i doktorske studije, te ljetnu školu ruskog jezika. Ovo je večeras u Trebinju rekla Anastasija Gajdalenok, ataše za ... ..
  Detaljnije>>

 • 03.11.2020

  PRIMAMLJIVA RADNA MJESTA IZ CRNE GORE

  Firmi Primatech d.o.o.Podgorica,  potrebni pripravnici (IT i programeri), sedam mjesta, kroz program Stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, organizovani kursevi za web, mobile i desktop programiranje za zainteresovane. Potrebni su menadžeri (ekonomisti).  Prijave... ..
  Detaljnije>>

 • 29.10.2020

  PAMETNI STOLNJAK KOJI MOŽE PREPOZNATI HRANU

  Zar ne bi bilo od pomoći kada bi neka aplikacija mogla da utvrdi šta jedete bez dodatnog angažovanja telefona i fotografisanja tih namirnica? Oni kojima je ta ideja prijemčiva imaju sreće. Istraživači kompanije Majkrosoft i nekoliko Univerziteta, razvili su Capacitivo, pametnu tkaninu koja pr... ..
  Detaljnije>>

 • 06.10.2020

  LIJEK PROTIV KORONE RASTE U HERCEGOVINI?

  Dok očekujemo vakcinu protiv koronavirusa, njemački naučnici otkrili su učinkovitost slatkog pelina u liječenju ove bolesti. A slatki pelin raste u Hercegovini. Svijet je u utrci za pronalaskom pouzdane vakcine protiv COVID-a 19 - neočekivane pošasti 21. vijeka koja je do sada odnijela vi&sc... ..
  Detaljnije>>

 • 04.10.2020

  DANI PORODIČNE MEDICINE U TREBINJU: LJEKARI SRPSKE O BOLESTIMA SRCA

  U Trebinju je proteklog vikenda održana petnaesta po redu konferencija "Dani porodične medicine RS", na kojoj su promovisana najnovija naučna saznanja iz oblasti kardiovaskularnih bolesti. Predsjednik Udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske Draško Kuprešak rekao je na ot... ..
  Detaljnije>>

 • 08.05.2020

  KORONA VIRUS JE STIGAO NA INTERNET

  Tehnologije detekcije kompanije Kaspersky otkrile su zlonamerne datoteke prerušene u dokumente povezane sa novootkrivenim korona virusom – virusnom bolešću koja je zbog svoje opasne prirode jedna od glavnih tema u medijima. Otkrivene zlonamerne datoteke prerušene su u p... ..
  Detaljnije>>

 • 30.10.2019

  TWITTER UVODI ZABRANU OGLAŠAVANJA POLITIČARA I POLITIČKIH STRANAKA

  TWITTER UVODI ZABRANU OGLAŠAVANJA POLITIČARA I POLITIČKIH STRANAKA Twitter uvodi zabranu bilo kakvog oblika oglašavanja političara ili političkih stranaka, naglašavajući kako oni doseg takvih poruka "trebaju zaraditi, a ne kupiti". Ovu promjenu najavio je u srijedu glavni izvr... ..
  Detaljnije>>

 • 25.10.2019

  ŠTA NAM DONOSI NOVI CHROME?

  ŠTA NAM DONOSI NOVI CHROME?  Najnovija verzija Goo­gle Chro­me internet pregledača upravo je stigla za Win­dows, Mac OS, Li­nux, An­dro­id and iOS, donoseći korisnicima nove opcije i poboljšanja. Među njima su novi meni za prilagođavanje tabova, "forsiran... ..
  Detaljnije>>

 • 17.07.2019

  NAPOKON: YOUTUBE MUSIC DOSTUPAN I U BIH

  NAPOKON: YOUTUBE MUSIC DOSTUPAN I U BIH YouTube Music, nova muzička streaming usluga, dostupna je i u Bosni i Hercegovini. "Uzbuđeni smo što danas možemo da predstavimo YouTube Music u Bosni i Hercegovini - novu aplikaciju koja objedinjuje sve ono što volimo kad je riječ o YouTubeu, ... ..
  Detaljnije>>

 • 02.03.2019

  ZA NEKOLIKO GODINA "CRNE KUTIJE" I KAMERE U SVIM VOZILIMA

  ZA NEKOLIKO GODINA "CRNE KUTIJE" I KAMERE U SVIM VOZILIMA Ako se Uredba usvoji, svi automobili bi morali da imaju ugrađen GPS i kamere za prepoznavanje saobraćajnih znakova kako bi otkrili koliko je ograničenje na dionici puta kojim se automobil kreće Na nivou Evropske unije pripremaju se revoluci... ..
  Detaljnije>>

 • 03.07.2018

  TREBINJAC ZA OTMJENIM MERCEDESOM TRAGAO SVE DO AMERIKE

  TREBINJAC ZA OTMJENIM MERCEDESOM TRAGAO SVE DO AMERIKE  Trebinjac Dušan Prcović posjeduje najotmjeniji oldtajmer u istočnoj Hercegovini - mercedes klasik 560 V8 kabriolet, proizveden 1986. godine za američko tržište.Mercedesi iz klase 560 SL su i prodavani samo na američkom trži&... ..
  Detaljnije>>

 • 17.03.2018

  FIĆA GUTA KILOMETRE I OBILAZI PLANETU

  FIĆA GUTA KILOMETRE I OBILAZI PLANETU   Za dobru avanturu nije potrebno mnogo, a sam dokaz za to jesu Amar Čamo iz Goražda, sa trenutnom adresom u Australiji, i "fićacrew", koji čine njegovih troje prijatelja i jedan ženski "fićo". Amar, Nezir, Kenan i Australijanka Adele ljubitelji su starih... ..
  Detaljnije>>

 • 15.11.2015

  OD DANAS OBAVEZNA ZIMSKA OPREMA

  OD DANAS OBAVEZNA ZIMSKA OPREMA Iz Centra javne bezbjednosti Trebinje upozoravaju vozače da od danas 15. novembra do 15. aprila, vozila moraju posjedovati zimsku opremu. Obavezna zimska oprema, u navedenom periodu, je propisana Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja u BiH. Sankcija za nepo&sca... ..
  Detaljnije>>

 • 10.11.2015

  NOVI GOLF 8 STIŽE 2016.

  NOVI GOLF 8  STIŽE 2016. VOLFZBURG - Rad na novom golfu već je u poodmakloj fazi pa se ne očekuje da će odlazak Valtera de Silve sa mjesta prvog čovjeka dizajna grupacije "Volkswagen" uticati na izgled tog modela, piše "WorldCarFans". Isti izvor navodi da će golf osme generacije biti p... ..
  Detaljnije>>