• 03.06.2021

  PREDSJEDNICA ŽELJKA CVIJANOVIĆ : TREBINJE DOBIJA POLJOPRIVREDNI FAKULTET

  U Trebinju bi od naredne školske godine trebao početi sa radom novi studijski program, na kome će studenti sticati znanja iz mediteranske poljoprivrede, najavila je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prilikom radne posjete Trebinju. Novi trebinjski fakultet čiji je početak rada ... ..
  Detaljnije>>

 • 02.06.2021

  EDUKACIJA NASTAVNOG OSOBLJA: Rano prepoznavanje talenata ulaganje u budućnost

  Nastavno osoblje mora biti što je bolje moguće osposobljeno za prepoznavanje talenata kod svojih učenika, jer su naš najveći potencijal ljudski reursi koji se moraju što više iskoristiti, zaključeno je u Trebinju na evaluacijskom sastanku edukacije nastavnog osoblja za pr... ..
  Detaljnije>>

 • 27.05.2021

  Otvoren međunarodni simpozijum poljoprivrednih nauka

  Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prof. dr Boris Pašalić otvorio je danas u Trebinju deseti međunarodni simpozijum poljoprivrednih nauka ,,AgroReS 2021“, na kome će svoje naučne radove predstaviti 337 autora i koautora iz 16 država. Nakon svečanog... ..
  Detaljnije>>

 • 01.04.2021

  TREBINJSKI GIMNAZIJALCI NAJBOLJI FIZIČARI U REGIJI

  Učenici Gimnazije "Jovan Dučić" u Trebinju su na regionalnom takmičenju iz fizike osvojili četiri prva mjesta za sva četiri razreda, a u matematici prvo mjesto za četvrte razrede. U kategoriji prvih razreda iz fizike najbolji je bio učenik Spasoje Kukurić, kod drugih razreda je prvoplasirani bio Og... ..
  Detaljnije>>

 • 03.11.2020

  PRIMAMLJIVA RADNA MJESTA IZ CRNE GORE

  Firmi Primatech d.o.o.Podgorica,  potrebni pripravnici (IT i programeri), sedam mjesta, kroz program Stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, organizovani kursevi za web, mobile i desktop programiranje za zainteresovane. Potrebni su menadžeri (ekonomisti).  Prijave... ..
  Detaljnije>>

 • 08.05.2020

  KORONA VIRUS JE STIGAO NA INTERNET

  Tehnologije detekcije kompanije Kaspersky otkrile su zlonamerne datoteke prerušene u dokumente povezane sa novootkrivenim korona virusom – virusnom bolešću koja je zbog svoje opasne prirode jedna od glavnih tema u medijima. Otkrivene zlonamerne datoteke prerušene su u p... ..
  Detaljnije>>

 • 30.10.2019

  TWITTER UVODI ZABRANU OGLAŠAVANJA POLITIČARA I POLITIČKIH STRANAKA

  TWITTER UVODI ZABRANU OGLAŠAVANJA POLITIČARA I POLITIČKIH STRANAKA Twitter uvodi zabranu bilo kakvog oblika oglašavanja političara ili političkih stranaka, naglašavajući kako oni doseg takvih poruka "trebaju zaraditi, a ne kupiti". Ovu promjenu najavio je u srijedu glavni izvr... ..
  Detaljnije>>

 • 25.10.2019

  ŠTA NAM DONOSI NOVI CHROME?

  ŠTA NAM DONOSI NOVI CHROME?  Najnovija verzija Goo­gle Chro­me internet pregledača upravo je stigla za Win­dows, Mac OS, Li­nux, An­dro­id and iOS, donoseći korisnicima nove opcije i poboljšanja. Među njima su novi meni za prilagođavanje tabova, "forsiran... ..
  Detaljnije>>

 • 17.07.2019

  NAPOKON: YOUTUBE MUSIC DOSTUPAN I U BIH

  NAPOKON: YOUTUBE MUSIC DOSTUPAN I U BIH YouTube Music, nova muzička streaming usluga, dostupna je i u Bosni i Hercegovini. "Uzbuđeni smo što danas možemo da predstavimo YouTube Music u Bosni i Hercegovini - novu aplikaciju koja objedinjuje sve ono što volimo kad je riječ o YouTubeu, ... ..
  Detaljnije>>

 • 02.03.2019

  ZA NEKOLIKO GODINA "CRNE KUTIJE" I KAMERE U SVIM VOZILIMA

  ZA NEKOLIKO GODINA "CRNE KUTIJE" I KAMERE U SVIM VOZILIMA Ako se Uredba usvoji, svi automobili bi morali da imaju ugrađen GPS i kamere za prepoznavanje saobraćajnih znakova kako bi otkrili koliko je ograničenje na dionici puta kojim se automobil kreće Na nivou Evropske unije pripremaju se revoluci... ..
  Detaljnije>>

 • 03.07.2018

  TREBINJAC ZA OTMJENIM MERCEDESOM TRAGAO SVE DO AMERIKE

  TREBINJAC ZA OTMJENIM MERCEDESOM TRAGAO SVE DO AMERIKE  Trebinjac Dušan Prcović posjeduje najotmjeniji oldtajmer u istočnoj Hercegovini - mercedes klasik 560 V8 kabriolet, proizveden 1986. godine za američko tržište.Mercedesi iz klase 560 SL su i prodavani samo na američkom trži&... ..
  Detaljnije>>

 • 17.03.2018

  FIĆA GUTA KILOMETRE I OBILAZI PLANETU

  FIĆA GUTA KILOMETRE I OBILAZI PLANETU   Za dobru avanturu nije potrebno mnogo, a sam dokaz za to jesu Amar Čamo iz Goražda, sa trenutnom adresom u Australiji, i "fićacrew", koji čine njegovih troje prijatelja i jedan ženski "fićo". Amar, Nezir, Kenan i Australijanka Adele ljubitelji su starih... ..
  Detaljnije>>

 • 15.11.2015

  OD DANAS OBAVEZNA ZIMSKA OPREMA

  OD DANAS OBAVEZNA ZIMSKA OPREMA Iz Centra javne bezbjednosti Trebinje upozoravaju vozače da od danas 15. novembra do 15. aprila, vozila moraju posjedovati zimsku opremu. Obavezna zimska oprema, u navedenom periodu, je propisana Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja u BiH. Sankcija za nepo&sca... ..
  Detaljnije>>

 • 10.11.2015

  NOVI GOLF 8 STIŽE 2016.

  NOVI GOLF 8  STIŽE 2016. VOLFZBURG - Rad na novom golfu već je u poodmakloj fazi pa se ne očekuje da će odlazak Valtera de Silve sa mjesta prvog čovjeka dizajna grupacije "Volkswagen" uticati na izgled tog modela, piše "WorldCarFans". Isti izvor navodi da će golf osme generacije biti p... ..
  Detaljnije>>