Švercujući cigarete autom povrijedio dvije osobe i pobjegao


Hronika | 14.09.2021

Policijska uprava Trebinje je Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu podnijela izvještaj protiv Trebinjca A.L. koji je švercujući cigarete vrijedne preko 100.000 maraka, na putu nadomak grada udario u vozilo iz suprotnog pravca i u njemu ozlijedio dvoje Nevesinjaca inicijala D.K. i B.K. a nakon toga pobjegao sa lica mjesta.


Sve se dešavalo u julu, u mjestu Kočela, na magistralnom putu Trebinje – Ljubinje, kada je A.L. u teretnom vozilu marke mercedes, tip vito, prevozio 32.490 paklica cigareta i nakon što je izazvao saobraćajku pobjegao sa lica mjesta, ali, s obzirom da mu zbog bježanja nije odmah bio poznat identitet, policija je sada utvrdila ko je u pitanju i poslala je izvještaj tužilaštvu.


S obzirom da je prouzrokovao nezgodu u kojoj su dva pomenuta lica zadobila tjelesene povrede, na teret mu se stavlja krivično djelo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći, a zbog prevoza cigareta u cilju dalje preprodaje, a bez ovlaštenja za trgovinu, teretiće se i za krivično djelo nedozvoljena trgovina.


 


nn