„TABLA“- PROJEKAT ZA 21. VIJEK


Nauka | 12.08.2021

U trebinjskom Centru srednjih škola, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture RS, Republičkog pedagoškog zavoda i organizacije „Save the Children“, u Trebinju je u protekla četiri dana organizovan seminar u okviru projekta „Tabla“ za profesore srednjih škola.


Prema riječima Nedjeljke Ilijić, direktora Centra srednjih škola iz Trebinja cilj projekta je osposobljavanje nastavnika za nastavu u 21. vijeku, podizanje na veći nivo kreativnosti, saradnje i primjene novih tehnologija.


„Projekat ima za cilj da uskladi nastavne planove i programe i da uvede važne koncepte i kompetencije koje će biti od značaja za buduće generacije,  da se učenicima poboljša prenošenje znanja, učenja i što bolju edukaciju, kazala je Ilijićeva.


Dejan Škrivan, jedan od učesnika seminara, kazao je da će četvorodnevna obuka omogućiti nastavnicima  da ono što su već nekada naučili prenesu učenicima.


„Mi ovdje već pratimo tehnike napretka učeničkih dostignuća, neke nove tehnike, kako da čas učinimo kvalitetnijim i zanimljivijim za učenike, a sve sa ciljem da kvalitet i znanje naših učenika bude na što većem nivou“, rekao je on.


U radu seminara učestvovalo je 107 profesora srednjih škola iz Trebinja i Bileće.


 


 


RT