Medicinska sestra pravi preparate za njegu: ULJE ZA PROVJEREN BRONZANI TEN


Trebinje | 02.07.2021

 Medicinska sestra iz Trebinja Žana Škrivan došla je na ideju da svoje znanje iz medicine spoji sa znanjem o ljekovitom bilju i hercegovačkim autohtonim proizvodima, kako bi napravila sopstvenu tinkturu za sunčanje koja ujedno predstavlja i izvor zdravlja za svačiju kožu.


Njeno ulje, u čijem je nazivu spojila bronzanu boju tamnog tena i svoje ime - BronŽana, sastoji se od maslinovog ulja, mladog oraha, mrkve i cvijeta lavande, koji odstoje u jedinstvenoj smjesi, u omjeru i vremenu koje je Žana nakon dugotrajnog eksperimentisanja utvrdila da su optimalni, a zatim se procijede.


"Budući da i sama imam problematičnu kožu utvrdila sam da mi ovaj preparat savršeno odgovara, ali sve zavisi od vrste kože. Tako svakome ko ga koristi preporučujem da na početku ljeta, odnosno na početku odmora kada počinje da se sunča, ipak nanosi preparate sa većim zaštitnim faktorom jer se niko od nas ne pridržava onih pravila da se prvih dana suncu možemo izlagati svega po desetak minuta dnevno zbog UV zračenja, a kasnije se koristi ovo ulje za bronzani ten i osvježavanje kože", navodi Škrivanova.


Iako je za sopstvene potrebe pravila još neke preparate od prirodnih sastojaka, uglavnom ljekovitog bilja, Žana kaže da je odlučila da zasad samo ovo ulje ponudi na tržištu pa je napravila veću količinu.


Iako omjer sastojaka ne otkriva, kaže samo to da je za sve potrebno najmanje četiri nedjelje da odstoji, a onda ih preliva u bočice. Zasad su joj kupci samo dame.


Kaže da pravljenje ovog ulja, kao i drugih preparata s kojima je još u fazi eksperimenta, iziskuje dosta vremena, najviše prikupljanje sastojaka, ali ona ovo radi s ljubavlju i ništa joj nije teško.


 


 


nn

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?