Najbolji trebinjski učenici na prijemu u Gradskoj upravi


Trebinje | 23.06.2021

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je danas prijem za učenike generacije i dobitnike „Vukove diplome“ iz osnovnih i srednjih škola sa područja našeg grada, te đake koji su na republičkim takmičenjima ostvarili zapažene rezultate.


Čestitajući na uspjehu i postignutim rezultatima i poželjevši im srećan nastavak daljeg školovanja, gradonačelnik Ćurić je kazao da su ovi učenici ponos Trebinja i Republike Srpske, zbog čega se Grad opredijelio da i ove godine najbolje učenike nagradi novčanom nagradom.


„Mi smo ponosni na nagrađene učenike i njihove profesore. Grad Trebinje je za najbolje učenike izdvojio određena novčana sredstva i po jednu knjigu, kao mali znak pažnje, jer ovo su generacije koje će u narednom periodu nastaviti da grade Trebinje i Republiku Srpsku. Mi ćemo nastaviti sa ovakvim i sličnim projektima“, rekao je gradonačelnik Ćurić.


On je podsjetio da je Grad Trebinje ove godine po prvi put uveo pripremnu nastavu za sve one koji žele da upišu fakultet.


Učenik generacije Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški“ i Osnovne muzičke škole Marina Mučibabić kazala je da za dobijanje priznanja  treba dosta truda i rada i zahvalila je gradskoj upravi Trebinja na priznanjima i nagradama.


„Planiran da upišem Gimnaziju i Muzičku školu, a za kasnije mislim da će ipak da prevagne Muzička škola, jer je to ono što ja najviše volim“, kazala je Marina.


Učenik generacije Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Savo Crnogorčić rekao je da mu prijem znači mnogo i zadovoljan  je uspjesima koje je postigao.


„Planiram da nastavim da se takmičim iz fizike i matematike, jer su to prirodne nauke koje volim. Ovo treba da bude i vodilja drugim učenicima da se trud uvijek isplati. Planiram da upišem Gimnaziziju“, kazao je Savo.


Grad Trebinje je đake generacije srednjih škola darovao sa 300 KM, dobitnike „Vukove diplome“ 250 KM, đake generacije osnovnih škola 200 KM i dobitnike „Vukove diplome“ u osnovnim šolama 150 KM.


 


 


rt


 


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?