Obuka za planinarskog vodiča u Trebinju


Dešavanja | 21.06.2021

Obuka za planinarskog vodiča u Trebinju biće održana od 19. do 21. juna u eko kampu „Ušće“. Tim povodom, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, danas je upriličio prijem za učesnike obuke.


Gradonačelnik Ćurić je istakao da su u Trebinju najprofesionalniji instruktori koji su kvalietni sa dosta iskustva i koji će polaznike od čega je najveći broj iz Trebinja, obučiti na najbolji mogući način.


„Danas su sa nama predstavnici Planinarskog saveza Republike Srpske, a ima i onih koji su ujedno članovi i Planinarskog saveza Srbije. Na ponos Grada Trebinja je  što borave kod nas. Nadamo se da će svi polaznici da polože ali kada vidimo ove instruktore, nema razloga da u to sumnjamo“, kaže gradonačelnik Ćurić i dodaje da je Trebinje prepoznatljivo po planinarskim stazama i vrlo kvalitetnim planinarima ali za turiste to tišta ne znači ako nemamo i licencu i za stazu i za planinara.


„Upravo zbog toga, da ne bismo ništa prepustili slučaju, podržali smo projekat zajedno sa Fondacijom „Helvetas Moja Budućnost“. Ukuna vrijednost projekta je oko 65 hiljada maraka, 50 odsto ulaže Helvetas a ostatak Grad Trebinje, zajedno sa Planinarskim društvom „Vučji zub“. Nadam se da će ruralni turizam na kom je akcenat biti još razvijeniji“, zaključio je Ćurić.


Instruktor iz Planinarskog saveza  Republike Srpske  i Republike Srbije  Slobodan Gočmanac – Cole kaže da je sa zadovoljstvom prihvatio poziv da dođe u Trebinje i učestvuje u obuci planinarskih vodiča za područje Trebinja.


„Koliki smo značaj tome dali, govori podatak da su sa nama i tri kandidata za instruktore koji treba da naslijede naš starije. Zadatak dobrog planinarskog vodiča je da na bezbjedan način odvedu ljude u planinu, da im pokažu kako tamo da uživaju i isto tako bezbjedno da ih vrate. Siguran sam i da će naš savez kao i Planinarsko društvo „Vučji zub“ odgovoriti ovim zadacima na najbolji način“, objasnio je Cole.


Igor Škero, ispred Planinarskog društva „Vučji zub“ je kazao da je veliko zadovoljstvo što se veliki broj učesnika iz cijele RS odazvao pozivu za ovaj kurs.


„Još veće zadovoljstvo je što je tu 15 članova našeg društva i moći ćemo u budućnosti odgovoriti svim izazovima koje nosi ova vrsta turizma koje je sve popularnije na našim prostorima.“, kaže Škero.


 


 


 


RT


 


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?