OGROMNA ZMIJA PRESTRAVILA MJEŠTANE TREBINJSKOG NASELJA TRAVUNIJA


Dešavanja | 13.06.2021

Ogromna zmija, dugačka preko metar ipo, prestravila je jutros mještane trebinjskog naselja Travunija, kada su je primijetili na ulazu u zgradu.


Prestravljeni mještani su se zatvorili u svoje stanove jer niko nije smio izaći da je uhvati.


Oni su pozvali vatrogasce, a zatim i Javnu ustanovu „Ekologija i bezbjednost“ koja posjeduje specijalizovanu hvataljku za zmije.


Mišo Pamučina, pripadnik deminerskog tima u JU „Ekologija i bezbjednost“ je odmah po pozivu došao sa hvataljkom i brzo uhvatio zmiju koju će odnijet negdje van grada i pustiti je.


„Nikada nisam ubio nijednu životinju, pa ni zmiju, a do sada sam uhvatio ovakvih gmizavaca na desetine i to uglavnom u dvorištima i kućama trebinjskih prigradskih naselja, dok ih u centru grada do sada nisam lovio“, kaže Pamučina.


On napominje da je svaku od ulovljenih zmija vozio do trebinjskih kraških nepristupačnih terena, u kamenjar koji je i njihovo prirodno stanište, pa bi ih tamo i  pustio na slobodu.


 Dodaje da je u posljednje vrijeme u Trebinju prava najezda zmija, te da je u posljednjih mjesec dana imao oko petnaest ovakvih intervencija, gdje su zmije ulazile i u kuće ili bi ih vlasnici kuća nalazili u dvorištu.


 


 


NN


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?