U POŽARU IZGORJELE DVIJE KUĆE


Hronika | 11.06.2021

Dvije gatačke porodice, Manigoda i Šotra, ostale su bez krova nad glavom, jer je požar, koji je izbio u četvrtak popodne, uništio krovove na obje njihove prizemne kuće i prouzrokovao ogromnu štetu.


Sve se dešavalo oko 18 časova koada je požar primijećen, pa, iako su pripadnici Vatrogasne jedinice Gacko i vatrogasci RiTE Gacko, zajedno sa policijom odmah po dojavi izašli na lice mjesta, požar se uspio proširiti vlikom brzinom, jer je vatra bila zahvalita pomoćne objekte sa suvim drvima, pa je sve brzo planulo.


Ono što je jedina sreća jeste da nije bilo ljudskih žrtava.


Кuće se nalaze u naselju koje je za potrebe izbjeglog stanovništva izgradilo Ministarstvo za izbjegla i raeljena lica Republike Srpske i uz pomoć Opštine Gacko. 


U Policijskoj upravi Trebinje, gdje je požar potvrđen, kažu da se samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca požar nije proširio na ostale objekte, a da su njihovi pripadnici u petak ujutro obavili uviđaj u kojem je utvrđeno žarište, ali ne i uzrok.


Vlasnici stambenih objekata nisu izrazilui sumnju da je požar izazvan namjerno od strane trećih lica, saopšteno je u Policijskoj upravi Trebinje.


 


 


 


nn


foto: RT


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?