U NEVESINJU PROSLAVLJEN SPASOVDAN


Nevesinje | 10.06.2021

Opština Nevesinje i Saborni hram Vaznesenja Gospodnjeg obilježili su danas krsnu slavu Spasovdan.


Svetu liturgiju u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg služio je NJegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije sa sveštenstvom Eparhije.


Nakon bogosluženja tradicionalna svečana litija prošla je gradskim ulicama. Lomljenje slavskog kolača i slavski obred obavljeni su u porti Sabornog hrama.


Vladika Dimitrije je poručio vjernicima da u radosti i ljubavi proslave praznik i otvore svoje srca pred Gospodom.


– Pazite i čuvajte jedni druge, a to ćete najbolje postići ako ljubite Gospoda - rekao je Dimitrije, naglasivši da treba da se okrećemo svjetlosti i ljubavi i odričemo mraka.


Čestitku sveštenstvu i sugrađanima uputio je i načelnik opštine Milenko Avdalović. On je svoju besjedu posvetio upokojenom episkopu Atanasiju za koga je rekao da je podizao pravoslavne svetinje i Srbima iz Hercegovine ulijevao hrišćansku nadu i vjeru. Građanima je poručio da budu složni najavljujući napredak za ovu lokalnu zajednicu.


– Očekujemo da narednih mjeseci uz pomoć vlada Republike Srpske i Srbije uradimo dosta dobra za narod Nevesinja – istakao je Avdalović.


U porti Sabornog hrama pripremljeno je posluženje i prigodan kulturno-umjetnički program u kojem su učestvovali članovi KUD-a „Nevesinje“ i etno grupe „Simonida“ i „Sveti Dimitrije“.


Slavskim svečanostima prisustvali su crkveni velikodostojnici, predstavnici lokalne izvršne i zakonodavne vlasti, boračkih organizacija, javnih institucija, preduzeća i gosti iz hercegovačkih opština.


 


 


 


nevradio


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?