Sa VELIKIM OČEKIVANJIMA u novu turističku sezonu: Dajmo svi doprinos, budimo dobri domaćini


Dešavanja | 30.05.2021

Trebinje mnogo očekuje od predstojeće turističke sezone, koja će - prema svim procjenama i analizama - biti jedna od najboljih do sada, poručio je večeras gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.


Na svečanosti u „Gradu sunca“, kojom je ozvaničen početak ljetnje turističke sezone u našem gradu, Ćurić je kazao da je maj bio izuzetno uspješan za turističku privredu - kada se nakon dugo vremena u Trebinju ponovo tražio krevet više.


To je znak da se život, uprkos još prisutnoj sjeni pandemije, vraća u normalu, dodao je Ćurić – najavivši da Trebinjce i njihove goste ove godine očekuje bogato kulturno ljeto, sa tradicionalnim festivalima i brojnim drugim sadržajima i programima.


„Trebinje je prepoznato kao turistički grad u regionu u koji se rado dolazi jer ni na jednom mjestu nećete naći tako skladan odnos - mediteranske klime, očuvane prirode, bogatstva kulturno-istorijskih spomenika, vrhunske gastronomske ponude i gostoprimstva domaćina. Upravo su to prednosti koje naš grad stavljaju na zasluženu lidersku poziciju i od nas traže da budemo - inovativni, da gradimo nove sadržaje i pratimo svjetske trendove“, istakao je Ćurić.


Zato, poručio je gradonačelnik, svi zajedno treba da radimo još više - turizam zahtijeva ulaganja i odgovoran pristup svih turističkih radnika, a profesionalizacija turističke privrede i njeno brendiranje biće jedan od prioriteta u narednom periodu.


"Trebinje izrasta u ozbiljno turističko mjesto, a to od nas zahtijeva nove standarde, nove obrasce ponašanja, nove ideje i još veći kvalitet svih usluga... Dajmo svi doprinos nadolazećoj turističkoj sezoni, svojim primjerom pokažimo odnos prema turizmu, svom gradu i svakom gostu koji nas posjeti – budimo i ovog ljeta dobri domaćini“, poručio je gradonačelnik Trebinja na svečanosti, priređenoj za radnike i preduzetnike iz turističkog sektora našeg grada, kojoj su kao gosti prisustvovali i predstavnici turističkih organizacija Beograda i Valjeva.


Predsjednik Poslovnog sistema „Svislajon“ Rodoljub Drašković kazao je da je protekla decenija preporodila grad, u turizmu i svim drugim oblastima života i privređivanja, a sve zahvaljujući u prvom redu našem narodu - poštenim, radnim i dobrim domaćinima.


„Vratio sam se u Hercegovinu da zajedno sa svojim narodom gradim. Ide nam od ruke – svake godine otvoramo  nove investicije. Biser naš je Grad sunca, sa svim sadržajima koji su potrebni savremenom čovjeku. Vjerujem već danas da je najveći dio Evrope čuo za Trebinje – tu mediteransku ljepoticu, i da je zaista rijetkost sresti toliko sadržaja na jednom mjestu kao što to pruža ovo naše hercegovačko podneblje“, kazao je Drašković.


Noviteti u turističkoj ponudi


Žarko Vico iz Turističke organizacije grada Trebinja kazao je novinarima da rezultati u predsezoni – posebno oni u vrijeme prvomajskih praznika - obećavaju uspješnu ljetnju turističku sezonu, koja bi po rezultatima mogla biti približna onoj rekordnoj iz 2019. godine.


Ohrabruje i ponovni dolazak turista iz zemalja van našeg regiona, što - nada se Vico – u mjesecima pred nama neće biti samo sporadičan slučaj.


Grad Trebinje i Turistička organizacija, dodaje on, opredijeljeni su da turizam bude iz godine u godinu razvijeniji i organizovaniji – a razvoja nema bez kreiranja novih turističkih proizvoda.


„Jedan od noviteta za ovu godinu je – cikloturizam, odnosno obilazak ruralnih područja grada biciklom u pratnji licenciranih turističkih vodiča. Zatim, ove godine u ponudi je i degustacija autohtonih hercegovačkih proizvoda na barkama na Trebišnjici“, kazao je Vico.


 


 


 


RT


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?