Grad Trebinje i ove godine obezbijedio značajna sredstva za nevladine organizacije iz udruženja


Dešavanja | 25.05.2021

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas je potpisao ugovore sa predstavnicima 20 nevladinih organizacija i udruženja iz našeg grada koje gradska uprava svake godine finansijski podržava.


Za ovu svrhu iz budžeta Grada Trebinja izvojeno je 80 000 maraka.


Gradonačeklnik Trebinja je istakao da će ovih 20 udruženja i nevladinih organizacija, koje se bave kulturnim, sportskim, rekreativnim i drugim društvenim aktivnostima, dobiti 65 000 maraka, a ostatak sredstava će biti podijeljen preostalim udruženjima koji bi imali pravo na ovu podršku ali u prvom pozivu nisu dostavili neophodne podatke. Za njih će poziv za dodjelu sredstava biti ponovljen.


„Uvešćemo „info-dan“ za pojedina udruženja koja su nam značajna, da ih obavijestimo šta je to sve neophodno da dostave uz zahtjev za dodjelu sredstava iz gradskog budžeta. Mi smo tu da sarađujemo, jer veliki broj udruženja je veoma značajan za naš grad, da upotpuni turističku, kulturnu, sportsku ponudu grada i manifestacije“, rekao je Ćurić.


Snežana Misita, predsjednica Udruženja porodica sa problemom steriliteta „Bebe“ je istakla da im ova podrška znači mnogo.


„Puno nam znači što imamo od grada besplatnu vantjelesnu oplodnju ali i ova finansijska pomoć u organizaciji predavanja i edukacija za naše članove. Od 2016. godine imamo divnu saradnju, mi smo zajednički tim, koji uspješno rade. Nikada nismo bili na drugom mjestu i to nam mnogo znači“, rekla je ona.


Milana Babić iz Književnog udruženja „Susret“ Trebinje je istakla da će oni sredstva od Grada Trebinja iskoristiti za organizaciju večeri ruskog filma i poezije.


„U goste će nam doći predsjednica Srpsko-ruskog udruženja iz Srbije. Saradnja je ostvarena i sa ruskom ambasadom, sa turističkom organizacijom tako da pravimo jednu veliku promociju grada, kako kulturnu, istorijsku i duhovnu, tako da podrška mnogo znači, u svakom smislu“, navela je Babićeva.


Željko Milošević, direktor Kulturne scene „Male stvari“ ističe da je svaka podrška za kulturu uvijek dobrodošla.


„Kada vas grad i privreda grada prate, onda nam je to potvrda da ono što radimo ima smisla. Radujemo se uvijek saradnji sa gradskom upravom i nadam se da će svake godine biti sve bolja“, rekao je on.


Odred izviđača Trebinja od svog osnivanja ima podršku grada i realizuju brojne projekte, tako će biti i ove godine.


„Postali smo jedan od boljih odreda u RS i šire. Ove godine je planirano niz aktivnosti, od kojih ćemo izdvojiti kamp za djecu u trajanju od sedam dana i više izleta gdje ćemo nastojati da mlade ljude uvedemo u prirodu i odvojimo od računara“, pojasnio je Nebojša Ratković, starješina ovog odreda.


 


 


rt


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?