Vlada preuzela koncesiju, OD PONEDJELJKA SE UKIDA NAPLATA PUTARINE na putu Trebinje - Herceg Novi


Region | 06.05.2021

Naplata putarine na dionici Meljine – Petijevići, na putu Trebinje - Herceg Novi, biće ukinuta u ponedjeljak, saopštio je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić na svom tviter nalogu, prenosi Radio televizija Herceg Novi.


– Pozdravljam odluku Vlade Crne Gore o preuzimanju koncesije na dionici Meljine – Petijevići. Od ponedeljka se ukida naplata putarine. Riješićemo i ostale probleme koje smo naslijedili, jer mi držimo riječ – kazao je prvi čovjek susjedne opštine.


Katić je rekao da je zadovoljan što je Vlada odgovorila na apele i ukidanjem putarine stimulisala predstojeću turističku sezonu.


Ranije je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić rekao da je Vlada preuzela koncesiju na dijelu puta od Herceg Novog do Trebinja i da će granica između Crne Gore i BiH biti jednostavnija za prelaženje.


- To će biti od koristi i za privrednike i za predstojeću turističku sezonu - rekao je Krivokapić nakon sjednice Vlade, a prenosi Srna.


Kako je naveo, država će pristupiti integrisanom upravljanju granicom - sa ciljem da se ona brže prelazi i smanje gužve na prelazima.


 


Agencije


Foto: RTHN


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?