U SRPSKOJ SE OTVARAJU BAŠTE KAFIĆA, UČENICI NIŽIH RAZREDA KREĆU U ŠKOLU


RS i BiH | 04.04.2021

 Republički štab za vanredne situacije usvojio je danas izmjene Zaključka o sprovođenju epidemioloških mjera u kojima se navodi da se od sutra dozvoljava rad ugostiteljskih objekata pod određenim uslovima, a djeca nižih razreda se od utorka vraćaju na nastavu.


Kako se navodi u saopštenju, od sutra pa do osmog aprila od šest do 22 časova će u RS biti dozvoljen rad ugostiteljskim objektima na otvorenom prostoru a biće moguće posluživanje hrane i pića u vanjskom prostoru objekta samo ukoliko je otvoren bar sa tri strane, bez obzira da li je prostor natkriven.


Nadalje, od 08. aprila dozvoljava se rad ugostiteljskim objektima (na otvorenom i u zatvorenom prostoru) za smještaj, ishranu i piće.


Sve to biće moguće uz strogo poštovanje uputstava Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.


Kada su u pitanju škole, od utorka se nastavlja odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih škola, za učenike od 1. do 5. razreda osnovnih škola, kao i odvijanje produženog boravka.


"Za ostale učenike, od 6. do 9. razreda, srednje škole, kao i za studente univerziteta, nastava će se i dalje odvijata on line korišćenjem sredstava elektronske komunikacije, u skladu sa instrukcijom nadležnog ministarstva", navodi se u saopštenju.