NINKOVIĆ ZA MERIDIANSPORTBH: “Šansu vidim u kolektivnom zalaganju od prve do posljednje minute”


Košarka | 27.03.2021

U okviru 23. kola Lige BiH, Leotar će sutra od 17h igrati protiv Zrinjskog u gostima. Đorđije Ninković, kapiten Trebinjaca, najavio je ovaj duel za MeridianSportBH.


Ekipa koju sa klupe predvodi Miro Vukoje je u prošlom kolu ubjedljivo savladala Bratunac, a u prvom meču protiv sutrašnjeg protivnika, koji se igrao u decembru, takođe su bili bolji.


“Ekipa je u pozitivnom raspoloženju poslije pobjede i odradili smo dobar posao u prethodnoj sedmici što se tiče treninga i pripreme, skautirali smo protivnika da bismo se što bolje pripremili za ovaj meč, koji je za nas od velikog značaja, jer pobjeda nam otvara vrata ka Ligi 6. Cijela ekipa je spremna i najvažnije zdrava, svih 12 igrača će biti na raspolaganju treneru u duelu protiv Zrinjskog” – rekao je Ninković, pa nastavio:


“Pobjeda nad Zrinjskim u Trebinju je bila i lakša nego što smo očekivali, dobra timska igra i zalaganje kompletne ekipe je rezultovalo velikom pobjedom. U Mostaru je uvijek bilo teško igrati, vruć domaći teren, na kojem je godinama bilo teško uzeti pobjedu, ali ja vjerujem u svoj tim i šansu vidim u kolektivnom zalaganju od prve do posljednje minute, kako u odbrani, tako i u napadu. Ekipa Zrinjskog iz njima znanih problema igra oslabljena, a naš fokus će biti na Anđušiću i Kneževiću, koji su sada glavni igrači i igra će se zasnivati na njima, ali mi se pripremamo kao i za svaki meč, te u svakom tražimo svoju šansu za pobjedu”.


“Leo” je u dosadašnjem dijelu Lige BiH ostvario 12 trijumfa i osam pobjeda.