DODIK: MANJE SNA ZA ONE KOJI SU SE BAVILI NEDOZVOLJENIM RADNJAMA


Dešavanja | 03.11.2021

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas nakon radnog sastanka koji je imao u Policijskoj upravi Trebinje da će se vrlo brzo riješiti bezbjednosni događaji koji su ranije uznemirili javnost.


"Sigurno će ovi koji se bave takvim vrstama priče imati manje sna nego su ga imali do sada, jer je osnovni preduslov stabilnosti svakog društva imati stabilnu bezbjednosnu situaciju“, kazao je Dodik.


Napomenuo je da se događaji na otkrivanju neželjenih bezbjednosnih situacija kreću u pravom smjeru, o čemu će javnost biti u dogledno vrijeme obaviještena.


Dodik je nakon Policijske uprave Trebinje imao radni sastanak i sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i njegovim saradnicima, ocjenjujući da je ovaj grad stabilna politička zajednica.


"Informisan sam da su nakon izbora formirani svi organi, da je usvojen budžet i da sve funkcioniše u najboljem redu, što je preduslov da se može raditi na mnogim pitanjima", istakao je Dodik nakon sastanka u Gradskoj upravi.


On je izrazio naročito zadovoljstvo zbog završetka Duhovnog centra u Mrkonjićima, gdje su zajedno realizovana sredstva Vlade Republike Srpske, Srbije i Grada Trebinja, ocjenjujući ovaj projekat kao jedan od najvažnijih u proterklom vremenu, kao i izradu gradske obilaznice, ali i projekat izgradnje aerodroma.


"Moram da kažem da sam prije dva dana sa predsjednikom Srbije (Aleksandrom) Vučićem razgovarao na tu temu i dobio uvjeravanja da tu neće biti odustajanja i pored nekih formalnosti koje su usporile projekat, kao i pandemija za koju ne želimo da nam bude izgovor, kao i poboljšanje infrastrukture za dolaske sportista ovdje, o čemu ćemo razmišljati tek kada mine pandemija. Važno je da postoji spremnost da se podrži i ovaj segment razvoja Trebinja", podvukao je Dodik.


Napominjući da su vlasti Republike Srpske podržavale brojne projekte u Trebinju, radeći zajedno na stvaranju pozitivne atmosfere i privlačenju investitora, Dodik je kazao da je informisan kako se u ovom gradu zaposlilo novih 40 ljudi.


Istakao je da zna da je Trebinje lider u pogledu razvoja projekata podrške porodici, što je i drugim opštinama Srpske postalo model.


"Preko 70 projekata je realizovano u prošloj, teškoj godini i planiramo isto tako da to radio i u ovoj, a uvijek postoji mogućnost i za više", dodao je Dodik, čestitajući na dobrim potezima gradonačelniku Ćuriću, koji je, kako kaže, veoma važan čovjek u cijelom sistemu Republike Srpske i uvijek će imati podršku za svoj rad.


Ćurić je zahvalio  na podršci koju Trebinje ima od Dodika u pogledu cjelokupnog razvoja.


"Ono o čemu smo razgovarali je ključno za sve nas, o kapitalnim projektima, poput izgradnje obilaznice, kliničkog centra, aerodroma, Duhovnog centra, a razmatrali smo i mogućnosti razvoja sporta za šta očekujemo subvenciju od srpskog člana Predsjedništva BiH", podvukao je Mirko Ćurić.


nn