PU TREBINJE - POJAČANE POLICIJSKE AKTIVNOSTI DAVAJU REZULTATE


Trebinje | 22.02.2021

Pojačane policijske aktivnosti u Trebinju, gdje su na ulicama primijetne snage žandarmerije, ali i policije koja radi u civilu, nemaju vanredni karakter, već je u pitanju redovan policiji posao.


Ovo je na pres konferenciji za mjesec januar istakao načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa, napominjući da se u aktivnostima, koje traju već nekolika dana, koriste redovna zakonska ovlaštenja koje ima MUP RS.


“Rezultat svega toga su rasvijetljena određena krivična djela na području grada Trebinja kada su u pitanju krivična djela krađa, poput onih na štetu Eparhije zahumsko hercegovačke i primorske, a pronađen je veći broj lica u ugostiteljskim objektima koji su se odlučili na korištenje opojnih narkotičkih sredstava na javnim mjestima, a ove se aktivnosti nastavljaju još jedan period”, istakao je Laketa.


On je objasnio da u pomenutim akcijama nije bilo lišenja slobode, odnosno, uhapšeno je samo lice, akter krađe na štetu Eparhije.


Napominjući da ne želi komentarisati postupanja u pravosudnim institucijama ni u jednom slučaju, pa ni kada su u pitanju najnovija dešavanja premlaćivanja u Bileći, te da on ima dobru saradnju sa sudovima i tužilaštvom, Laketa je samo kazao da se kaznena politika mora provoditi onako kako je to zakon uokvirio, a da, kako kaže, sve tri karike moraju raditi jedinstveno.


On je, ipak, bezbjednosnu situaciju u Bileći ocijenio zadovoljavajućom, jer su rasvijetljena i dokumentovana sva krivična djela, pa i ubistvo u pokušaju, a Policijska stanica Bileća je u potpunosti udržavala javni red i mir, smanjila broj saobraćajnih nezgoda, vodila intenzivne aktivnosti na sprečavanju nedozvoljene trgovine i oduzeli robu u vrijednosti preko 400.000 KM.


“Ja lično mislim da je PS Bileća vladala bezbjednosnom situacijom u toku 2020. godine, a siguran sam da će tako ostati i u toku 2021. godine i da će ljudi koji rukovode Policijskom upravom u određenim segmentima, tamo gdje se osjeti potreba, provoditi planske aktivnosti na održavanju još povoljnijeg stanja”, dodao je Laketa.       


On je i stanje bezbjednosti na području cijele istočne Hercegovine u januaru ove godine ocijenio zadovoljavajućim, i pored činjenice da je ovo mjesec sa dosta praznika i slavlja, opuštanja i konzumacije alkohola


 


 


 


NN


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?