VUJOVIĆ SASLUŠAN, ZATRAŽEN PRITVOR


Hronika | 18.02.2021

Bilećanin Željko Vujović, osumnjičen za učešće u gepekovanju i premlaćivanju sugrađanina Dušana Miloševića, predao se juče pripadnicima Policijske uprave Trebinje, a danas je saslušan u Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje.


Vujović je u Tužilaštvo došao u pratnji svoga advokata. Javni tužilac je nadležnom sudiji za prethodni postupak dostavio zahtjev za određivanje pritvora.


Sudija za prethodni postupak odlučivaće u vezi s pritvorom najvjerovatnije danas, a do tada Vujović ostaje u prostorijama za zadržavanje.


Vujovića policija sumnjiči da je 5. februara 2021. godine, zajedno sa svojim sugrađaninom Markom Zvijeri i još jednim maloljetnim licem izvršio krivična djela protivpravno lišenje slobode i teška tjelesna povreda.


Zvijer je odmah po prijavi za gepekovanje i premlaćivanje uhapšen, ali mu nije određen pritvor, jer je sudija za prethodni postupak Bojana Rikalo smatrala da za to ne postoje zakonski uslovi.


Zbog ovakve odluke, ali i zbog osjećaja sve manje bezbjednosti u Bileći, građani ovog gradića su u dva navrata organizovali proteste u centru grada, kao i jedan ispred Palate pravde u Trebinju, gdje su iznesena i svjedočenja očevidaca o gepekovanju i premlaćivanju Dušana Miloševića.


Očevici su tada iznijeli i podatak da je mladić tada bio otet i strpan u gepek jednog automobila, u kome su bila još dva lica, a da je za njima išao i drugi automobil s još tri lica, te da su se svi, prema kasnijem svjedočenju, uputili u bilećko selo Prerace na granici sa Crnom Gorom, gdje su i pretukli Miloševića, a onda ga vratili u blizinu jednog magazinskog prostora na ulazu u Bileću i tu ga izbacili.


U saopštenju za javnost Osnovnog suda u Trebinju  su u srijedu naveli da tvrdnje i optužbe izrečene na protestima i u nekim medijima nisu potkrijepljene nikakvim činjenicama, te da su potpuno nestručne i proizvoljne.


Oni su osudili, kako kažu, neargumentovane i neprimjerene osude i neosnovane kritike upućene sudiji Bojani Rikalo, kao i svim ostalim sudijama ovog suda.


"Osnovni sud u Trebinju je efikasan sud, sud koji je potpuno ažuran, sud koji kvalitetno ostvaruje svoje obaveze u skladu sa Ustavom i zakonima, a o tome svjedoče ocjene o radu date od nadležnih sudova, kao i dosadašnji rezultati rada, koji su evidentni i javno dostupni", navedeno je između ostalog u saopštenju.


 


 


nn


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?