PET ZLATNIH MEDALJA ZA „PODRUME VUKOJE 1982“ NA AMERIČKOM VINSKOM OCJENJIVANJU


Ekonomija | 05.02.2021

„Podrumi Vukoje 1982“ su osvojili pet zlatnih medalja za svoja vina na prvom ovogodišnjem velikom vinskom takmičenju „America Wine Awards 2021“ održanom u Sjedinjenim Američkim Državama čime su dobili i direktnu preporuku za najprestižnije hotele i restorane u Sjedinjenim Američkim Državama koji imaju Michelin zvjezdice.


Zlatne medalje dodjeljene su za:


• Tribunia Chardonnay & Malvasia dubrovačka, berba 2019.;


• Zlatna Selekcija white, berba 2016.;


• Carsko vino – Grand Cru, berba 2016.;


• Primavera red cuvee, berba 2019. i


• Vranac Rezerva, berba 2015..


„America Wine Awards“ je prestižno takmičenje koje organizuje „Američki vinski list“ (America Wines Paper), specijalizovani magazin za profesionalne vinske kupce, uvoznike i distributere, a članovi žirija su vinski eksperti, somelijeri i predstavnici kompanija specijalizovanih za vina.


Ovo je jedan od najvećih uspjeha vina sa Balkana na jednom vinskom takmičenju održanom na sjeverno-američkom kontinetu, a časopis „Američki vinski list“ ima misiju da vina koja se uvoze na tržište Sjedinjenih Američkih Država približi kanalima prodaje odnosno vrhunskim hotelima, restoranima i kafeima  (HoReCa sektoru), drink store-ovima i vinotekama. 


„Podrumi Vukoje 1982“ su prisutni već gotovo deceniju na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, a njihova vina se mogu naći u četiri američke savezne države (Illinois, Washington DC, New York i Pennsylvania). 


Rezultati ovog ocjenjivanja su objavljeni u „Američkom vinskom listu“ (America Wines Paper) i proslijeđeni su na adrese više od 1500 raznih medija te hiljadama distributera vina širom sjevernoameričkog kontinenta što će, nesumnjivo, dovesti do popularizacije vina iz čitavog regiona.


Ovo je još jedna u nizu potvrda da „Podrumi Vukoje 1982“ nije samo proizvođač vrhunskih vina nego i jedan od najvećih ambasadora naše zemlje u svijetu koji je i u vremenu pandemije uspio ne samo da promoviše kvalitet vina iz regiona već i da eksportuje više puta na tržište Sjedinjenih Američkih Država i  Azije. 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?