KORONA OTEŽALA RAD POLICAJCIMA U TREBINJU


Dešavanja | 13.01.2021

Protekla godina je na području Policijske uprave Trebinje bila teža od ostalih godina, najprije zbog kovida-19 i aktivnosti na sprečavanju širenja ove bolesti i zaštiti života, ali i drugih krivičnih djela, naveli su iz trebinjske PU.


"Policijski službenici ove uprave su dokumentovali osam krivičnih djela protiv osam lica koja su prekršila odredbe donesene u cilju suzbijanja ove bolesti, ali smo proveli niz aktivnosti sa različitim subjektima lokalnog i republičkog nivoa u kontrolama ugostiteljskih objekata, šetališta i mjesta javnog okupljanja", kazao je na godišnjoj pres-konferenciji Siniša Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje.


On je naglasio da je ova uprava u prošloj godini od težih krivičnih djela evidentirala tri ubistva u pokušaju na području Gacka, Trebinja i Bileće, gdje su svi počinioci razotkriveni, te krivično djelo razbojništva u Trebinju, koje je takođe brzom reakcijom policije rasvijetljeno.


Pominjući prošlogodišnju migrantsku krizu u Hercegovini, Laketa je napomenuo da je protiv dva lica podnesen izvještaj za krijumčarenje ljudi, krivično djelo krađe automobila koje je počinio migrant, a registrovano je i nekoliko krivičnih djela za koje takođe sumnjiče migrante.


Laketa je istakao da kod paljenja vozila, koja su se dešavala u drugoj polovini prošle godine, policijski službenici preduzimaju sve neophodne mjere i radnje.


Kaže da se kod krivičnog djela, u kome postoje sumnje da je pod vozilo Srđana Simovića, odbornika SNSD-a, postavljena eksplozivna naprava, još čekaju određeni rezultati, nakon čega će se oglasiti Policijska uprava Trebinje.


 


nn


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?