SVEČANO NALAGANJE BADNJAKA U ZAGORI I GORICI


Dešavanja | 06.01.2021

Tradicionalno nalaganje badnjaka obavljeno je večeras u svim trebinjskim mjesnim zajednicama, ali i u mnogim trebinjskim selima, u kojim mještani, bilo da žive u njima ili povremeno obilaze svoje stare domove i imanja, ne prekidaju ovu lijepu tradiciju.


Tako je večeras bilo i u trebinjskom selu Zagora, gdje je otac Nikola Janković najprije služio Svetu liturgiju u crkvi Svetoga cara Konstanina i carice Jelene, nakon čega su u dvorištu nekadašnje seoske škole, koja je sada pretvorena u Parohijski dom, nalagani badnjaci.


Poslije ove ceremonije su se u Parohijskom domu, uz posnu trpezu ljubavi, po starim običajima ovoga sela, pjevale božićne pjesme, a najmlađim je otac Nikola podijelio i  prigodne božićne paketiće.


Među brojnim ceremonijama nalaganja badnjaka u trebinjskim mjesnim zajednicama, zanimljivo je pomenuti da su, ispred crkve Svetoga Đorđa, mještani Prljače, zajedno sa gradonačelnikom  Trebinja Mirkom Ćurićem, nalagali badnjake čija ne svjetlost po prvi put obasjala novonastali mural mitropolita Amfilohija…


SARANSAK   

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?