U TREBINJU IZGORIO GOLF ODBORNIKOVOG BRATA


Hronika | 05.01.2021

U trebinjskom naselju Vinogradi u požaru je stradao automobil golf 5+, vlasništvo Vladana Mastilovića, kako je potvrđeno iz policije, a on je vlasnik i firme "Herc soft" iz ovoga grada.


Vladan je i brat odbornika SNSD-a Milutina Mastilovića, inače novoimenovanog direktora Solarne fotonaponske elektrane "Trebinje jedan".


Do požara na automobilu je došlo u noći između ponedjeljka i utorka, oko tri sata iza ponoći.


Iako su vatrogasci na lice mjesta stigli deset do petnaest minuta nakon toga, automobilu, koji je bio parkiran ispred porodične kuće, nije bilo spasa, kako kažu komšije, jer je gorio kao buktinja.


Šteta koju je prouzrokovao požar je ogromna, a prve indicije ukazuju na to da je požar namjerno izazvan, iako u Policijskoj upravi u utorak nisu imali zvanične podatke o tome.


U policiji je zasad samo potvrđen požar i da se vrši uviđaj, ali se o uzroku niko neće izjašnjavati dok ne budu okončana sva potrebna vještačenja.


Komšije Vladana Mastilovića kažu da boljih komšija od Mastilovića nemaju i da su vrlo iznenađeni ovim što se desilo, jer je paljevina očigledna.


"Sramota je ovo što se radi, jer su traumu doživjele sve komšije, a kamoli Vladanova trudna žena, koja je bila u kući, i njihovih dvoje djece. Ovome se mora stati na kraj", ogorčen je jedan od komšija.


Odbornik Milutin Mastilović, Vladanov brat, komentarisao je u utorak na sjednici lokalnog parlamenta da ovaj događaj posmatra kao da se to njemu desilo s obzirom na bliskost sa bratom.


"Ja sa porodicom živim u istoj kući. U toj kući je bilo četvoro maloljetne djece. Svi smo pretrpjeli strah", rekao je on.


Milutin kaže da brat i on imaju isti tip automobila, tako da, kako je naveo, nije isključeno da je meta bilo njegovo vozilo. Rekao je da ne sumnja ni na koga.


"Ipak, u posljednje vrijeme su se na pojedinim blogovima pojavili raznorazni napisi i sazivane su konferencije za štampu u kojima se i ja pominjem, što je moglo da izazove ovakav događaj, jer se na taj način stavljala meta na čelo", rekao je odbornik Milutin Mastilović.


Vozila kao mete


Uoči lokalnih izbora ispod automobila Srđana Simovića, odbornika SNSD-a, pronađen je zamotuljak koji je asocirao na eksplozivnu napravu.


U prošloj godini u požarima su stradali i automobili supruge advokata Nebojše Rudana, inžinjera firme "Herc gradnja" Stojana Miloševića te policajca Maksima Vujadinovića, kao i auto nekadašnjeg predsjednika GO SNSD-a i direktora "Hidroelektrana na Trebišnjici" Marka Mitrovića te auto Maksima Milinića, predsjednika trebinjskog Auto-moto karting kluba.


 


nn


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?