MILICA MAKITAN PRVA NA MEĐUNARODNOM KONKURSU „MOJA OTADŽBINA SRBIJA“


Kultura | 03.01.2021

Milica Makitan, učenica prvog razreda Gimnazije „Jovan Dučić“ osvojila je prvu nagradu u konkurenciji literarnih radova na Međunarodnom konkursu „Moja otadžbina Srbija“, koji raspisuje Pravoslavni dječiji časopis „Svetosavsko zvonce“, zajedno sa Međunarodnim fondom jedinstva pravoslavnih naroda.


Konkurs je raspisan početkom prošle godine, a Milica - tada učenica 9. razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ - napisala je i poslala rodoljubivu  pjesmu „Jedna, pred Gospodom nedjeljiva“.


„U svojoj pjesmi Milica je istakla da su Srbija i sestra joj Republika Srpska jedna duša, jedan narod – nedjeljive“, kaže njena vjeroučiteljica Žanela Pažin.


Zbog vanredne situacije izazavane pandemijom virusa, produžen je rok za prijem radova pa su pobjednici konkursa proglašeni posljednjeg dana prošle godine, na sjednici žirija u zgradi Patrijaršije u Beogradu, kojim je predsjedavao Dragan Lakićević, književnik i direktor Srpske književne zadruge.


Pažin podsjeća da ovo nije prvi put da je Milica nagrađena na konkursu koji raspisuje „Svetosavsko zvonce“ - u 6. razredu osnovne škole takođe je osvojila prvu nagradu na temu „Korijeni“, a u 8. razredu na temu „Kolijevka“  nagrađena je posebnom pohvalom.


„Milici, koja je i član našeg ženskog pjevničkog hora 'Sveta Anastasija Srpska', čestitamo i želimo mnogo uspjeha u daljem radu i stvaralaštvu“, kaže njena vjeroučiteljica iz osnovne škole.


 


 


rt/EZHiP

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?