GRADONAČELNIK TREBINJA URUČIO ZLATNIK MALENOJ MILICI


Dešavanja | 03.01.2021

Milica Radeta, kćerka Alise i Milenka Radete, prvorođena je beba u trebinjskom porodilištu u 2021. godini.


Djevojčica, teška 2 kilograma i 800 grama, na svijet je došla 2. januara u 9:40 časova i treće je dijete majke Alise.


Malenu Milicu je, drugog dana njenog života, kao prvorođenu trebinjsku bebu u ovoj godini, prvi darova gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zlatnikom sa likom Svetoga Vasilije Ostroškog.


Sretna mama Alisa se zahvalila na poklonu, ali i medicinaskom osoblju na pruženoj pažnji i požrtvovanosti.


"Milicu kod kuće čekaju još dva zlatnika koji su pripremljeni da joj se daruju kada izađemo iz Porodilišta, a ovaj treći je, izgleda, dobar predznak za sreću", istakala je majka Alisa.


U međuvremenu su u Porodilištu u Trebinju na svijet došle još dvije bebe, jedna drugug, a jedna trećeg januarskog dana, što je gradonačelnik Ćurić oscijenio dobrim početkom i, kako je rekao, nagovještava da će ova godina biti bolja nego prošla.


"Daj bože da u ovoj godini budemo imali i više djece, jer je to naše najveće bogarstvo, kao što je mala Milica bogatstvo za njene roditelje", kazao je Ćurić, zahvalivši još jednom trebinjskim medicinaskim radnicima koji vode računa o našem zdravlju i naročito se žrtvuju u vrijeme pandemije.


On je naglasio da novi život nagovještava bolja vremena i brojnije Trebinje, u kome se u prošloj godini rodilo 277 mališana, ali je jedan broj njih rođen i u porodilištima u okolnim gradovima zbog pandemije korone.


Direktor Bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta je potvrdio da se iz ove zdravstvene ustanova zaista nagovještava bolje vrijeme za ovaj grad, jer su se u toku nedelje očekivale još dvije bebe, a u ponedeljak još jedna.


"Nadamo se da će se ovaj trend nastaviti i u narednim danima, i u narednim mjesecima, jer se tako obezbjđuje i naša budućnost", kazao je Lambeta.


 


NEZAVISNE NOVINE