ZORAN MATIĆ PREDSTAVIO KNJIGU "50 TOP LOKACIJA BIH“


Kultura | 26.12.2020

U Muzeju Hercegovine sinoć je održana promocija knjige "50 top lokacija Bosne i Hercegovine" autora Zorana Matića iz Banja Luke.


Autor u svom prvom književnom izdanju opisao je sve ljepote naše zemlje sa osvrtom na kulturu, umjetnost i sjećanje na najveće pisce koje je naša zemlja imala.


„Sad putujemo po cijeloj zemlji i promovišemo ovaj vodič, jer smo se tokom pandemije morali okrenuti turizmu unutar svoje zemlje“, objašnjava Matić nastajanje knjige.


On dodaje da je to otvorilo ozbiljan prostor za turistički razvoj ove zemlje u kojem su ljudi počeli otkrivati dosta destinacija. On lično već desetak godina, zbog obaveza ali i posla, mnogo putuje po Bosni i Hercegovini.


„Tako da sam došao na ideju da se to sve objedini u jednoj knjizi. To je knjiga '50 top lokacija Bosne i Hercegovine' koja sadrži 50 najreprezantativnijih mjesta koje ova zemlja ima da ponudi, zatim 50 dodatnih lokacija za koje niste znali, za koje ste čuli, a ne znate o njima dovoljno. Tu je i gastro ponuda koja je ovdje neizbježna, ali i sjajna i nadaleko poznata. I ugostiteljski aspekt, pa preporučujem neka mjesta da li za večernji izlazak ili dnevnu kaficu“, kaže Matić.


Autor ističe da je knjiga jako praktična jer donosi najljepše priče o ovoj zemlji, sve ljepote za koje nismo znali ili su potisnute zarad nekih drugih svjetskih turističkih destinacija.


„Dosta tog lijepog ima i ovdje za vidjeti“, poručuje Matić.


Novu knjigu "50 top lokacija Bosne i Hercegovine" moguće je naručiti preko Fejzbuk profila autora Zorana Matića i putem portala eho-portal.com.


Organizaciju promocije pomogla je JU Turistička organizacija Grada Trebinja.


 


 


rt


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?