Trebinje i Nevesinje podržali aktuelne načelnike, promjene u Bileći i Gacku


Politika | 16.11.2020

Dosadašnji gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i u narednom mandatu biće na čelu gradske administracije – saopšteno je večeras iz izbornog štaba SNSD-a.


Ćurić je na osnovu 90% prebrojanih glasova sa redovnih birališta osvojio oko 1.500 glasova više od svog protivkandidata Ilije Stankovića – rečeno je u štabu ove stranke.


Aktuelni načelnik slavio je i u Nevesinju – Milenko Avdalović iz SNSD-a  je, prema nezvaničnim rezultatima koje je prenio Radio Nevesinje, na lokalnim izborima u ovoj opštini osvojio još jedan mandat.


Nakon dvije decenije vlasti na izborima u Gacku poražen je dosadašnji načelnik Milan Radmilović iz SDS-a – a na čelu ove opštine u naredne četiri godine biće kandidat SNSD-a Ognjen Milinković. Prema informacijama iz štaba SNSD-a, Milinković je osvojio oko 600 glasova više.


Do promjena je, nezvanično, došlo i u Bileći gdje je kandidat vladajućeg SNSD-a Nenad Vukoje poražen od SDS-ovog Veselina Vujovića, prenosi Radio Bileća.


Kandidat SDS-a u Ljubinju Stevo Drapić pobijedio je na izborima za načelnika opštine, potvrđeno je Srni u Opštinskoj izbornoj komisiji. Drapić je imao oko 250 glasova više u odnosu na svog protivkandidata iz SNSD-a Rista Milutinovića.


Novi mandat dobio je kandidat SDS-a za načelnika opštine Berkovići Nenad Abramović koji je osvojio 632 glasa, a njegov protivkandidat iz SNSD-a Bojan Kojović 554.


I kandidat SDS-a za načelnika opštine Istočni Mostar Božo Sjeran proglasio je pobjedu na lokalnim izborima, sa 102 osvojena glasa.


rt


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?