UPOZORENJE RIBARIMA – ZABRANJENO RIBARENJE NA TREBINJSKIM VODAMA


Trebinje | 11.11.2020

Povodom dezinformacije koja se danas pojavila i odnosi se na navodni slobodni ribolov na trebinjskim rijekama, iz Sportskog ribolovnog društva Trebinje su demantovali glasine da je ribolov na strugača na rijeci Trebišnjici ostao otvoren na potezu Kameni most  - Blace i Kameni most -  Maltezovo.


U Sportskom ribolovnom društvu i Preduzeću Ribar Trebinje podvlače da je zatvoren ribolov na kompletnoj rijeci Trebišnjici, kao i na Gorickoj akumulaciji, te rijeci Sušici iz razloga sto su pomenute vode prije sedam  dana poribljene sa 40 hiljada komada riblje mlađi iz HET-ovog ribogojilišta Mirotinj.


“Molimo sve naše članove, sportske ribolovce, ali i one koji to nisu, da se suzdrže od nelegalnog izlova ribe do 1. aprila 2021. godine i napominjemo da smo i ovu godinu u rijeku Trebišnjicu ubacili 10.000 komada mekouste pastrmke koja je bila autohtona vrsta”, navode u Sportskom ribolovnom društvu Trebinje.


Oni podsjećaju da su prethodna dva poribljavanja ovom ribljom vrstom  izuzatno uspjela I upozoravaju da će njihovi radnici vršiti svakodnevne kontrole i nadzor voda.


Portal “Saransak” upozorava sve ribare koji se pozivaju na naše eventualne stare objave o lovostajima i počecima ribarskih sezona kao na nedavne vijesti, da, iako na ekranu kompjutera ne stoji datum, administrator raspolaže tim podacima koji će demantovati njihove navode.


Širenje takvih neistina je, jednako kao i kršenje lovostaja, zakonom kažnjivo…


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?