TREBINJSKO NASELJE HRUPJELA VIŠE NEMA PROBLEMA SA VODOM


Trebinje | 28.10.2020

Mještani iz dijela trebinjskog naselja Hrupjela više neće imati problema sa vodosnabdjevanjem jer je okončan projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u visokim zonama ovog naselja i izveden je priključak na novoizgrađeni rezervoar za vodu Potklisje.


Projekat je okončan postavljanjem novih cijevi u dužini od oko 400 metara, u kvartu Staro Strelište u naselju Hrupjela.


 U pitanju je projekat koji je rađen odvojeno od ranije rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, a finansirao ga je Grad Trebinje i "Vodovod" Trebinje.


„Na ovaj smo način riješili problem nedostatka vode u ljetnim mjesecima koji je trajao  četiri decenije, tako da je sada dovod vode u svakom domaćinstvu optimalan i sa zadovoljavajućim pritiskom“, kazao je direktor trebinjskog “Vodovoda” Spaso Radović, koji se na terenu susreo sa mještanima, zajedno sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i predsjednikom Skupštine grada Dragoslavom Banjkom.


Radović dodaje da su i mještani, svjesni problema sa kojim se suočavaju, dozvolili prolaz cjevovoda preko svojih parcela, jer nije bilo mogućnosti za drugu trasu.


Ćurić dodaje da je ovo pozitivan primjer saradnje Gradske uprave, “Vodovoda” i građana, koji su se složili oko zajedničkog projekta i brzo riješili problem.


Mještanin Dragoslav Milošević je zahvalio i “Vodovodu” i Gradskoj upravi, što su omogućili da konačno i njihova domaćinstva imaju uredno vodosnabdijevanje i što im se više neće dešavati da im u toku ljeta nedostaje čak i vode za piće.


nn