Šapurić: Cilj jačanje privrede, razvoj turizma, zapošljavanje i što više mladih u Trebinju


Politika | 23.10.2020

Gostujući u emisiji Herceg RTV ''Izbori 2020'', Bojan Šapurić, predsjednik Gradskog odbora NDP-a je istakao da su na listi ove partije mladi ljudi koji žele da iza sebe ostave trag i pokažu šta znaju.


Dodao je da je cilj mirna i dostojanstvena kampanja.


''Mi međusobno treba da komuniciramo, sarađujemo, razmjenjujemo mišljenja. Ne smijemo praviti bilo kakve podjele, moramo održavati jedinstvo i harmoničan odnos između nas. Ja imam svoje ciljeve, oni imaju svoje, mi ih prezentujemo, narod će izglasati i podržati ono što smatra da je dobro''.


Šapurić je istakao da je suština političkog programa NDP-a energetika, poljoprivreda, turizam, obrazovanje, kultura, infrastruktura te mladi ljudi.


''Ono što je gradu potrebno i za šta ćemo se zalagati jeste novi urbanistički plan. Što se tiče infrastrukture Trebinju su potrebna tri nova kružna toka, i to u naselju Gorica, zatim kod semafora kod ''Sberbank'' i na lokaciji stare autobuske stanice. Ono što još smatramo da je potrebno gradu jeste kapela u naselju Banjevci, tj. gradskom groblju. Pored toga naselju Gorica je potrebna i ambulanta porodične medicine koja će mnogo olakšati našim sugrađanima.''


Šapurić je istakao da Trebinje mora širiti svoj turistički potencijal, posebno zimski turizam. Navodi da je potrebno iskoristiti potencijale Ubla, donijeti urbanistički plan Ubala, srediti područje, spriječiti divlju gradnju , odrediti centar samih Ubala, te naći odgovarajućeg investitora koji će izgraditi hotelski kompleks.


Šapurić je istakao značaj formiranja slobodne zone, te dodao da se na taj način može privući veliki broj investitora i otvoriti nova radna mjesta.


''Moramo raditi na jačanju privrede, zapošljavanju i sve svoje resurse i povlastice koje možemo i imamo ustupiti privredniku''.


Dodao je da Trebinje treba da napravi studentski grad.


''Otvaranje ekonomskog i pravnog odjeljenja mi ćemo imati 300-350 studenata u našem gradu i to je suština da mladost vratimo u naš grad''.


Šapurić je dodao da NDP pruža apsolutnu podršku zajedničkom kandidatu za gradonačelnika, Mirku Ćuriću, te istakao da smatraju da je Ćurić čovjek koji treba da nastavi da vodi grad Trebinje ka pravom putu te ka razvijanju i prosperitetu.


HERCEG TV