IZBORI 2020: SP – Imamo program i ljude ZA BOLJI ŽIVOT I PRAVEDNIJE DRUŠTVO


Politika | 18.10.2020

Socijalistička partija predstavila je večeras kandidate za odbornike u narednom sazivu Skupštine grada Trebinja, na centralnoj izbornoj konvenciji stranke u Kulturnom centru, kojoj je prisustvovao i lider socijalista Petar Đokić, te predstavnici koalicionih partnera.


Konstantna borba za ekonomski razvoj jedini je put do boljeg života – poručio je predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, dodajući da je politički program socijalista upravo usmjeren ka tom cilju.


„To je pitanje sveukupne stabilnosti i održivosti Republike Srpske. Ekonomski razvijenija Srpska može obezbijediti i socijalnu sigurnost i da kvalitetnije riješimo sva ona pitanja za koja država ima obavezu i odgovornost prema građanima“, kazao je Đokić.


On je dodao da je u tom smislu za Trebinje od izuzetne važnosti - nastavak planiranih energetskih projekata.


„Cijelu Hercegovinu moramo posmatrati kao energetski potencijal na kojem treba da se temelji razvoj i ove regije i Republike Srpske. Smatramo da prvi prioritet u ekonomskom razvoju jesu nove investicije. To ćemo uspjeti ako stvorimo ambijent - a garant svega jesu ljudi koji treba to da realizuju“, kazao je Đokić dodajući da takav, dokazan kadar imaju upravo i socijalisti u Trebinju.


Prezentujući program sa kojim ove godine izlaze pred građane, nosilac liste SP za Skupštinu grada Rajko Ćapin kazao je da socijalisti svoj grad žele graditi kao sredinu savremenih tokova, ekonomski prosperitetnog društva i demokratskog odlučivanja.


„Kroz afirmaciju temeljnih vrijednosti Socijalističke partije – a to su mir, sloboda, patriotizam, pravda, jedinstvo, solidarnost i demokratija – beskompromisno ćemo se boriti za sve ono što će doprinijeti da naš građanin živi bolje, da ima mjesto u društvu koje zaslužuje“ poručio je Ćapin.


Socijalisti - nastavlja Ćapin – sugrađanima nude konkretno razrađen program urbanog, društvenog i ekonomskog razvoja, za šta naš grad, dodao je, ima izuzetne resurse, uključujući i onaj najvažniji - a to su ljudi.


„Poruka građanima je da glasaju za kandidate sa naše liste - zato što imamo ljude koji znaju, mogu i hoće. Veći dio njih se upotpunosti dokazao i profilisao na svojim rukovodnim i ostalim radnim mjestima, čineći na taj način Trebinje gradom potencijala i perspektive, mjestom poželjnim za život“, istakao je Ćapin.


U nimalo ružičastoj stvarnosti, napomenuo je on, socijalisti će zauzeti poziciju istinske ljevice kako bi dali aktivan doprinos kreiranju humanijeg i pravednijeg društva.


Ćapin je poručio da je socijalistička ideja univerzalna i vječna, a samozvanim braniocima naciona - da su socijalisti jednako ponosni učesnici odbrambeno-otadžbinskog rata, kao što ponosno stoje i iza pozitivnih tekovina Narodnooslobodilačke borbe.


Socijalisti su opredijeljeni da žene ne budu tek podrška - već nosioci i kreatori politike, poručila je predsjednik Aktiva žena i kandidat na listi SP Jelena Mijanović, ističući da aktiv predano radi na afirmisanju društvenog položaja i zaštiti prava žena, te podizanju svijesti o važnosti porodice i društvene solidarnosti.


A iza socijalista ne stoje samo lijepe riječi već i djela – istakao je predsjednik Aktiva mladih i kandidat na listi SP Trebinje Luka Petković, dodajući da u tom smislu iza mladih ove stranke stoje brojne društvenokorisne i humanitarne akcije.


Učesnike konvencije pozdravio je i kandidat SNSD-a i zajednički kandidat koalicije za gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić, koji je istakao da je kadar SP u aktuelnoj vlasti dao značajan doprinos razvoju grada, što očekuje da će biti i u narednom mandatu.