UDRUŽENJE TREBINJACA U BEOGRADU POMAŽE ZAVIČAJ: Donacija covid odjeljenju


Dešavanja | 14.10.2020

Udruženje Trebinjaca „Jovan Dučić“ iz Beograda doniralo je trebinjskoj Bolnici značajnu količinu zaštitne opreme, maske, rukavice i višekratne kombinezone, vrijednosti 17.500 maraka.


“Nije u pitanju samo materijalna pomoć, već činjenica da naši Trebinjci ne zaboravljaju svoje korijene, svoj grad i Republiku Srpsku, kojim su nesebično pomagali i u ratu i to nastavili i u miru, pa su našli načina da nam pomognu i sada, ne samo ovom opremom, već su nedavno donirali i računare jednoj našoj osnovnoj školi i od srca im hvala”, istakao je zahvalivši se na donaciji gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, uz nadu da oprema neće biti upotrijebljena i da ćemo u što skorije vrijeme imati kraj pandemije.


Dio tima za liječenje pacijenata sa virusom korona, anesteziolog dr Petra Paovica se takođe zahvalila u ime svojih kolega, ističući da zaštitne opreme i tehnološke pomoći uvijek treba, ali im je do sada ona stizala na vrijeme.


“Svaka pomoć nam je dobro došla i znači nam mnogo, jer zaštitne opreme na COVID odjeljenju uvijek treba, gdje broj pacijenata nije toliko veliki, iako se održava u nekom konstantnom broju već duže vremena”, kazala je dr Paovica. 


Ona je precizirala da se na Covid odjeljnju Bolnice Trebinje trenutno liječi 14 pacijenata i da su za sada u pitanju srednje teški slučajevi i još nema onih kojima su potrebni respiratori