KONFERENCIJA STUDENATA U SUBOTU U TREBINJU


Najave | 09.10.2020

 U Trebinju se sutra održava konferencija studenata Republike Srpske, na kojoj će se razmatrati politički, ekonomski i društveni značaj Univerziteta Istočno Sarajevo za Republiku Srpsku.


Konferencija, čiji su pokrovitelji Studentski parlament Univerziteta Istočno Sarajevo i Unija studenata Republike Srpske, trebalo bi, kako je rekao Uroš Bjelica, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Istočno Sarajevo, da pokaže i to kako lokalne zajednice u kojim su fakulteti pomažu ovaj univerzitet.


"Mnogo je stvari u kojima grad Trebinje pomaže i našem univerzitetu, ali i našim kolegama, a sa gradonačelnikom smo sagledali mogućnosti napretka ove saradnje", istakao je Bjelica.


Gradonačelnik Mirko Ćurić je napomenuo na današnjem sastanku da je Univerzitet Istočno Sarajevo stub napretka Republike Srpske, a njegovi student budućnost Srpske, zbog čega će ova lokalna zajednica još više ulagati uopšte u školstvo.


On je napominjući da je nedavno i trebinjski lokalni parlament odlučio da Povelja grada Trebinja bude dodijeljena dvjema visokoškolskim ustanovama u ovom gradu, Fakultetu za proizvodnju i menadžment i Akademiji likovnih umjetnosti koje djeluju u okviru Univerziteta Istočno Sarajevo.


Ćurić je posebno istakao opredjeljenje da se u Trebinje vraćaju mladi visokoobrazovani ljudi, poput studenata medicine u Foči, ali i drugi visokoobrazovni kadar.


 


 


NN