DOGOVOR TREBINJACA O TERENU I REKVIZITIMA


Ostalo | 13.08.2020

Sportisti iz dva atletska kluba u Trebinju, Leotar i Trebinje, dovogorili su sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem da zajednički koriste rekvizite i terene potrebne za treninge oba kluba, a prvakinji BiH i državnoj rekorderki u bacanju koplja Vanji Spaić obećana je kupovina novog, profesionalnog koplja.


Ovakav dogovor je postignut na prijemu organizovanom za atletičare i atletičarke oba kluba, nakon nedavno osvojenih brojnih medalja na seniorskom državnom prvenstvu u atletici.


"Gradska uprava je nabavila određenu atletsku opremu za oba kluba, ali su postojale nedoumice kada će je ko koristiti, a bilo je i nesporazuma o načinu korištenja stadiona, čija se trava navodnjava i koji bi mogao biti oštećen ovim rekvizitima, pa smo zbog toga postigli sporazum o ravnopravnom korištenju, dok će oba kluba sa nadležnima iz 'Trebinjesporta', koji gazduje terenima, dogovoriti mjesto treninga bacanja koplja", pojasnio je Ćurić.


On je napomenuo da će i Sportsko društvo Leotar obezbjeđivati prevoz za odlaske na takmičenja, a riješen je i problem profesionalnog koplja za Spaićevu.


"Postala sam prvakinja BiH po sedmi put i oborila državni rekort u bacanju koplja, ali se nadam da ću od sada imati još bolje uspjehe, tako da dosta očekujem i od Balkanskog prvenstva u Rumuniji, uz nadu da će biti održano", kazala je ona.


Ponosan na prvi nastup Atletskog kluba Trebinje na Seniorskom prvenstvu BiH, trener Dragan Tomić je naročito istakao uspjeh mladog Marka Šukovića i pozvao sve nadležne da podrže ovog mladića.


"Smatram da oba kluba jednako doprinose činjenici da naš grad slovi za sredinu mladih i perspektivnih sportista, ali znam da će to biti još mnogo bolje, u čemu očekujemo podršku šire zajednice", kazao je Tomić.


NN

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?