FINALE KUPA RS U KOŠARCI I NAREDNE GODINE U TREBINJU


Košarka | 12.02.2020

Trebinje je izvanredno organizovalo Kup Republike Srpske u košarci , koji će se, zbog prednosti koje nudi ovaj grad, i naredne godine odvijati na istom mjestu.


Ovo je zaključeno nakon prijema koji je organizovao gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić  za predstavnike Кošarkaškog saveza Republike Srpske i dvije ekipe finalista Kupa,  košarkaških klubova Borac i Trebinje.


“Prepoznati su svi naši kapaciteti, pa je već sada dogovoreno da se i naredne godine, pod generalnim pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, ovaj kup odigra u Trebinju i naredne godine”, istakao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.


On je precizirao da će se i naredni Kup organizovati kao i ovogodišnji, u saradnji sa Košarkaškim savezom Republike Srpske, Sportskim društvom “Leotar” iz Trebinja, Grada Trebinja  i predsjednice Cvijanović. 


I predsjednik Košarkaškog saveza RS Boris Spasojević je potvrdio da su prepoznate sve sportske premise grada Trebinja , što su potvrdili i sportisti, učesnici Kupa.


“Raduje i činjenica da je tokom takmičenja bila puna trebinjska Sportska dvorana, što takođe govori o tome da je ovo grad sporta koji može organizovati i sva ostala brojna takmičenja i kampove košarke”, kazao je Spasojević.


Kaže da je bio fasciniran i podatkom koji mu je saopštio gradonačelnik Ćurić da Trebinje raspolaže sa preko 2.200 smještajnih kapaciteta, te da Grad sunca, u kome su bili smješteni i učesnici Kupa, raspolaže izuzetno komfornim terenima i smještajima, a upravo to, kako ističe, ide u prilog činjenici da se u Trebinju mogu odvijati pravi sportski spektakli…


 


 


 


 


NN