DŽUDO - Povreda Aleksandre Samardžić spriječila pobjedu nad prvakinjom Evrope


Berkovići | 23.06.2019

DŽUDO - Povreda Aleksandre Samardžić spriječila pobjedu nad prvakinjom Evrope


Džudistkinja Aleksandra Samardžić iz Berkovića, članica ŽJK Sarajevo i reprezentativka BiH u prvom kolu slavila je protiv Izraelke Yarden Mayersohn


Mlada 21-godišnja bh. džudistkinja Aleksandra Samrdžić bila je zbog povrede primorana predati borbu drugog kola Evropskih igara koje se održavaju u Minsku.


Članica Ženskog judo kluba Sarajevo i reprezentativka naše zemlje u prvom kolu slavila je protiv Izraelke Yarden Mayersohn.


U narednom meču u kojem je "radila" protiv Holanđanke Sanne Van Dijke, prvakinjom Evrope od prošle godine, nažalost je doživjela povredu. U tim trenucima Aleksandra je dominirala na tamamiju i imala prednost nakon što je protivnicu bacila na "wazari".


Samardžić je pokušala nastaviti ali bezuspješno.


- Bila je ovo velika šansa, ali nam ovog momenta to uopšte nije bitno. Jedino što nam je važno jeste Aleksandrino zdravlje i iskreno se nadamo da povreda nije ozbiljnije prirode - kazali su nam iz džudo tima Bosne i Hercegovine.


Aleksandra Samardžić rođena je 23. septembra 1997. godine, a prije 15 godina u Džudo klubu Berkovići počela sada već vrhunsku sportsku karijeru.


faktor