• 17.12.2019

  FAKULTET ZA PROIZVODNJU I MENADŽMENT TREBINJE: PLAKETA FAKULTETA PODGORIČKOM PROFESORU RADOŠU BULATOVIĆU

  Profesor doktor Radoš Bulatović, sa Mašinskog fakulteta u Podgorici, nosilac je Plakete Fakulteta za proizvodnju i menadžemnt u Trebinju, najvećeg priznanja ove visokoškolske ustanove, koja mu je dodijeljena za poseban doprinos u razvoju ove  trebinjske akademske ustanove, ... ..
  Detaljnije>>

 • 08.11.2019

  TREBINJE DOMAĆIN DVODNEVNE NAUČNE KONFERENCIJE

  TREBINJE DOMAĆIN DVODNEVNE NAUČNE KONFERENCIJE DRUŠTVENO TEHNOLOŠKI RAZVOJ BIH ZAOSTAJE ZA REGIONOM Bosna i Hercegovina zaostaje i nije uhvatila priključak sa zemljama regiona kada je je u pitanju društveno-tehnološki razvoj, u čemu je potrebno da naučni radnici primije... ..
  Detaljnije>>

 • 30.10.2019

  TWITTER UVODI ZABRANU OGLAŠAVANJA POLITIČARA I POLITIČKIH STRANAKA

  TWITTER UVODI ZABRANU OGLAŠAVANJA POLITIČARA I POLITIČKIH STRANAKA Twitter uvodi zabranu bilo kakvog oblika oglašavanja političara ili političkih stranaka, naglašavajući kako oni doseg takvih poruka "trebaju zaraditi, a ne kupiti". Ovu promjenu najavio je u srijedu glavni izvr... ..
  Detaljnije>>

 • 25.10.2019

  ŠTA NAM DONOSI NOVI CHROME?

  ŠTA NAM DONOSI NOVI CHROME?  Najnovija verzija Goo­gle Chro­me internet pregledača upravo je stigla za Win­dows, Mac OS, Li­nux, An­dro­id and iOS, donoseći korisnicima nove opcije i poboljšanja. Među njima su novi meni za prilagođavanje tabova, "forsiran... ..
  Detaljnije>>

 • 24.09.2019

  "EVROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA 2019" U PETAK I U TREBINJU

  "EVROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA 2019" U PETAK I U TREBINJU "Let's STEAM! Stvarajmo nove prilike" slogan je ovogodišnje "Evropske noći istraživača 2019", koja će istovremeno biti organizovana u petak s početkom u 17 časova u devet gradova u BiH. Osim u Banjaluci i Sarajevu, osma najzabavnija manif... ..
  Detaljnije>>

 • 01.08.2019

  Geografija kao najzanimljivija video-igrica: Kreće DIGITALIZACIJA UDŽBENIKA u Srpskoj

  Geografija kao najzanimljivija video-igrica: Kreće DIGITALIZACIJA UDŽBENIKA u Srpskoj Učenici šestog razreda, u desetak osnovnih škola, dobiće priliku da od septembra uče geografiju na novi način, uz pomoć prvih digitalizovanih udžbenika u Srpskoj. Oni će, praktično, o geografskom pr... ..
  Detaljnije>>

 • 17.07.2019

  NAPOKON: YOUTUBE MUSIC DOSTUPAN I U BIH

  NAPOKON: YOUTUBE MUSIC DOSTUPAN I U BIH YouTube Music, nova muzička streaming usluga, dostupna je i u Bosni i Hercegovini. "Uzbuđeni smo što danas možemo da predstavimo YouTube Music u Bosni i Hercegovini - novu aplikaciju koja objedinjuje sve ono što volimo kad je riječ o YouTubeu, ... ..
  Detaljnije>>

 • 03.07.2019

  MREŽE / "PALI" INSTAGRAM I FACEBOOK: Korisnici širom svijeta ne mogu učitati fotografije

  MREŽE / "PALI" INSTAGRAM I FACEBOOK: Korisnici širom svijeta ne mogu učitati fotografije Najpopularnije društvene mreže Facebook i Instagram su "pale", a korisnici širom svijeta ne mogu učitati i objaviti fotografije na ovim društvenim mrežama. Više od 2000 ljudi... ..
  Detaljnije>>

 • 14.04.2019

  INSTAGRAM, FACEBOOK I WHATSAPP PALI ŠIROM SVIJETA

  INSTAGRAM, FACEBOOK I WHATSAPP PALI ŠIROM SVIJETA Svjetski mediji prenose da su pale popularne društvene mreže Facebook, Instagram i Whatsapp. Brojni korisnici su se požalili da ove društvene mreže trenutno ne funkcionišu. Većina korisnika u regionu, takođe, uop&scaron... ..
  Detaljnije>>

 • 02.03.2019

  ZA NEKOLIKO GODINA "CRNE KUTIJE" I KAMERE U SVIM VOZILIMA

  ZA NEKOLIKO GODINA "CRNE KUTIJE" I KAMERE U SVIM VOZILIMA Ako se Uredba usvoji, svi automobili bi morali da imaju ugrađen GPS i kamere za prepoznavanje saobraćajnih znakova kako bi otkrili koliko je ograničenje na dionici puta kojim se automobil kreće Na nivou Evropske unije pripremaju se revoluci... ..
  Detaljnije>>

 • 03.07.2018

  TREBINJAC ZA OTMJENIM MERCEDESOM TRAGAO SVE DO AMERIKE

  TREBINJAC ZA OTMJENIM MERCEDESOM TRAGAO SVE DO AMERIKE  Trebinjac Dušan Prcović posjeduje najotmjeniji oldtajmer u istočnoj Hercegovini - mercedes klasik 560 V8 kabriolet, proizveden 1986. godine za američko tržište.Mercedesi iz klase 560 SL su i prodavani samo na američkom trži&... ..
  Detaljnije>>

 • 17.03.2018

  FIĆA GUTA KILOMETRE I OBILAZI PLANETU

  FIĆA GUTA KILOMETRE I OBILAZI PLANETU   Za dobru avanturu nije potrebno mnogo, a sam dokaz za to jesu Amar Čamo iz Goražda, sa trenutnom adresom u Australiji, i "fićacrew", koji čine njegovih troje prijatelja i jedan ženski "fićo". Amar, Nezir, Kenan i Australijanka Adele ljubitelji su starih... ..
  Detaljnije>>

 • 15.11.2015

  OD DANAS OBAVEZNA ZIMSKA OPREMA

  OD DANAS OBAVEZNA ZIMSKA OPREMA Iz Centra javne bezbjednosti Trebinje upozoravaju vozače da od danas 15. novembra do 15. aprila, vozila moraju posjedovati zimsku opremu. Obavezna zimska oprema, u navedenom periodu, je propisana Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja u BiH. Sankcija za nepo&sca... ..
  Detaljnije>>

 • 10.11.2015

  NOVI GOLF 8 STIŽE 2016.

  NOVI GOLF 8  STIŽE 2016. VOLFZBURG - Rad na novom golfu već je u poodmakloj fazi pa se ne očekuje da će odlazak Valtera de Silve sa mjesta prvog čovjeka dizajna grupacije "Volkswagen" uticati na izgled tog modela, piše "WorldCarFans". Isti izvor navodi da će golf osme generacije biti p... ..
  Detaljnije>>