• 22.06.2018

  FACEBOOK POČINJE NAPLAĆIVATI GRUPE

  FACEBOOK POČINJE NAPLAĆIVATI GRUPE Facebook je najavio da će započeti s pilot-projektom kojim će se početi naplaćivati članstvo u Facebook grupama. Kao razlog promjene svoje dosadašnje politike bazirane na besplatnoj usluzi, navode želju da pruže potporu administratorima grupa. "Potaknuti u... ..
  Detaljnije>>

 • 19.05.2018

  FIZIKA NIJE BAUK

  FIZIKA NIJE BAUK  Ono što je u teorijskoj nastavi bauk – u praktičkoj primjeni može biti i veoma zabavno. U to su se večeras uvjerili i trebinjski školarci, ali i nešto stariji naši sugrađani, koji su u Domu mladih imali priliku upravo da se zabave a usput i ... ..
  Detaljnije>>

 • 31.03.2018

  U NEDJELJU SPEKTAKL NA NEBU: I iznad Balkana će se vidjeti vatrene lopte

  U NEDJELJU SPEKTAKL NA NEBU: I iznad Balkana će se vidjeti vatrene lopte Kineska svemirska stanica "Tiangong 1" koja ne radi, a po izvještajima je i nekontrolirana, trebala bi u nedjelju, 1. aprila da uđe u atmosferu, zapali se i raspadne se, a neki dijelovi bi mogli i pasti na Zemlju. Stan... ..
  Detaljnije>>

 • 17.03.2018

  FIĆA GUTA KILOMETRE I OBILAZI PLANETU

  FIĆA GUTA KILOMETRE I OBILAZI PLANETU   Za dobru avanturu nije potrebno mnogo, a sam dokaz za to jesu Amar Čamo iz Goražda, sa trenutnom adresom u Australiji, i "fićacrew", koji čine njegovih troje prijatelja i jedan ženski "fićo". Amar, Nezir, Kenan i Australijanka Adele ljubitelji su starih... ..
  Detaljnije>>

 • 15.02.2018

  GMAIL SE MIJENJA, pogledajte kakve nas novosti čekaju

  GMAIL SE MIJENJA, pogledajte kakve nas novosti čekaju  Google uskoro planira potpuno integrisati AMP u popularni servis za elektronsku poštu, dajući korisnicima Gmail-a elegantniji pregled, kao i nekoliko vrlo korisnih noviteta. Produkt menadžer za Gmail, Akaš Sani  potvrdi... ..
  Detaljnije>>

 • 15.01.2018

  POČELA ZIMSKA ŠKOLA FIZIKE

  POČELA ZIMSKA ŠKOLA FIZIKE Društvo fizičara istočne Hercegovine je, u saradnji sa Fakultetom za proizvodnju i menadžment iz Trebinja, započelo Zimsku školu fizike za talentovane srednjoškolce iz cijele regije. U pitanju je prva škola ovakvog tipa u Hercegovini ko... ..
  Detaljnije>>

 • 12.01.2018

  FACEBOOK NAJAVIO DRASTIČNU PROMJENU NA GLOBALNOM NIVOU

  FACEBOOK NAJAVIO DRASTIČNU PROMJENU NA GLOBALNOM NIVOU Facebook će uskoro na globalnom nivou promijeniti način prikazivanja vijesti čime će umnogome otežati rad preduzećima, brendovima i medijima. Umjesto postova sa stranica, naglašavaće se sadržaj koji podstiče razgovor između porodice i p... ..
  Detaljnije>>

 • 11.10.2017

  PAO FACEBOOK ŠIROM SVIJETA

  PAO FACEBOOK ŠIROM SVIJETA Društvena mreža Facebook danas ne funkcioniše u punom kapacitetu. Kako javlja The Independent, Facebook je potpuno pao za mnoge korisnike širom svijeta. Iz kompanije još uvijek nema zvaničnih informacija o čemu se radi nakon što ... ..
  Detaljnije>>

 • 29.09.2017

  OD ROBOTA DO HIDROTURBINA: MLADI TREBINJCI UŽIVALI U „NOĆI ISTRAŽIVAČA“

  OD ROBOTA DO HIDROTURBINA: MLADI TREBINJCI UŽIVALI U „NOĆI ISTRAŽIVAČA“  U Trebinju je večeras priređena „Noć istraživača“, već tradicionalna manifestacija posvećena popularizaciji nauke, čiji je domaćin Fakultet za proizvodnju i menadžment u koorganizaciji sa Ministars... ..
  Detaljnije>>

 • 04.07.2017

  KAKO IZGLEDA GENETSKA EVROPA

  KAKO IZGLEDA GENETSKA EVROPA Kako bi Evropa te dijelovi Azije i Afrike izgledali da su granice rađene na temelju haplogrupa, odnosno grupa koje dijele pretka te mogu biti jedan od načina promatranja genetskog sastava neke skupine, pokazuje ova karta koju je objavio jedan korisnik Reddita. Iz nje s... ..
  Detaljnije>>

 • 10.01.2017

  POTVRĐENO JE: YAHOO! PRESTAJE POSTOJATI

  POTVRĐENO JE: YAHOO! PRESTAJE POSTOJATI Internetski gigant Yahoo! prestaje postojati. Odluka je potvrđena kasno u ponedeljak u izvještaju kompanije američkim regulatorima. U izvještaju opisuju planove preuzimanja Yahooa od strane telekomunikacijskog diva Verizon Communications Inc. P... ..
  Detaljnije>>

 • 15.11.2015

  OD DANAS OBAVEZNA ZIMSKA OPREMA

  OD DANAS OBAVEZNA ZIMSKA OPREMA Iz Centra javne bezbjednosti Trebinje upozoravaju vozače da od danas 15. novembra do 15. aprila, vozila moraju posjedovati zimsku opremu. Obavezna zimska oprema, u navedenom periodu, je propisana Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja u BiH. Sankcija za nepo&sca... ..
  Detaljnije>>

 • 10.11.2015

  NOVI GOLF 8 STIŽE 2016.

  NOVI GOLF 8  STIŽE 2016. VOLFZBURG - Rad na novom golfu već je u poodmakloj fazi pa se ne očekuje da će odlazak Valtera de Silve sa mjesta prvog čovjeka dizajna grupacije "Volkswagen" uticati na izgled tog modela, piše "WorldCarFans". Isti izvor navodi da će golf osme generacije biti p... ..
  Detaljnije>>

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?