• 15.12.2019

  SVIJET SIJEDIH, MUŠKIH GLAVA

  Seksizam se vješto kamuflirao u sve sfere društva, teško ga je prepoznati, još teže eliminisati. On je čak iskonski inkorporiran u naš jezik U „Vispakovoj“ reklami za supu, desetogodišnja djevojčica kuha supu, a nakon testnog probanja supe njen ... ..
  Detaljnije>>

 • 29.11.2019

  KAKO JE HERCEGOVKA IZ POPOVA POLJA POSTALA INDIJANSKI POGLAVICA

  Manda Čiroki, rođena Perić, iz Popova Polja odselila je iz rodne Hercegovine u SAD,  u vrijeme najcrnje američke prohibicije 20-ih godina prošlog vijeka Tamo pokreće prvu privatnu punionicu ilegalnog home-made alkohola te prebacuje šverc škije iz Hercegovine u Ameriku posr... ..
  Detaljnije>>

 • 29.11.2019

  CRNI PETAK U ZEMLJI SELJAKA...

  CRNI PETAK U ZEMLJI SELJAKA... Preživjesmo jos jedan "crni petak". Do prije neku godinu nismo znali ni šta je "dan zaljubljenih", "noć vještica" je bila horor film, a da ju je neke učiteljica "slavila" sa djecom u školi, u najboljem slučaju bi se izvukla uz optužbe da je m... ..
  Detaljnije>>

 • 11.11.2019

  HERCEGOVINA I HERCEGOVCI SU (NAD) PRIRODNI FENOMENI!

  HERCEGOVINA I HERCEGOVCI SU (NAD) PRIRODNI FENOMENI! Fenomen je pojam koji različita značenja ima u filozofiji, psihologiji i sociologiji. Međutim, kada govorimo o prirodnim fenomenima, uopšte ne mislimo na ta značenja, već na ono koje proizilazi iz njegove popularne upotrebe. Prirodni fenom... ..
  Detaljnije>>

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?