• 03.02.2020

  KAKO JE HERCEGOVKA IZ POPOVA POLJA POSTALA INDIJANSKI POGLAVICA

  Manda Čiroki, rođena Perić, iz Popova Polja odselila je iz rodne Hercegovine u SAD,  u vrijeme najcrnje američke prohibicije 20-ih godina prošlog vijeka Tamo pokreće prvu privatnu punionicu ilegalnog home-made alkohola te prebacuje šverc škije iz Hercegovine u Ameriku posr... ..
  Detaljnije>>

 • 02.02.2020

  NIJE TI S NJOM LAKO HERCEGOVKA JE TO!

  -„Odakle si?“ – „Iz Hercegovine! – „Au, opasne ste vi, Hercegovke…“ I ovo je, barem u većini slučajeva, prva reakcija svih koje tek upoznate. Kako se i zašto ukorijenila ta pretpostavka da su Hercegovke „opasne“? Odrasti u kr&sca... ..
  Detaljnije>>

 • 29.01.2020

  STOP NASILJU NAD MUŠKARCIMA U HERCEGOVINI

  Pripadnice ženskog roda bi se trebale pridržavati ovih nekoliko savjeta, a sve u svrhu da se “zaustavi nasilje nad muškarcima”. -Ne uzimajte daljinski upravljač (najbolje nikako) u svoje ruke. -Nakon što odradite svoj posao van kuće, nemojte se zadržavati ni pod razno van... ..
  Detaljnije>>

 • 10.01.2020

  Hercegovci su za kamen srcem ušiveni

  Kažu da smo mi Hercegovci neki poseban narod.   Ne mogu se načuditi našoj ljubavi prema ovom kršu i kamenu. Kažu -“Što ima u tom kamenu,pa ga tako volite?” Za nekog je kamen samo kamen. Za nas nije i ta ljubav je posebna. Ljubav k’o ljubav-ne da se u... ..
  Detaljnije>>

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?