U TREBINJU OTVORENA KNJIGA ŽALOSTI ZA PATRIJARHOM IRINEJOM


Trebinje | 21.11.2020

Povodom smrti Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja, u trebinjskom Kultutnom centru je otvorena knjiga žalosti, u koju se mogu upisati svi zainteresovani građani Trebinja.


U knjigu žalosti upisali su se gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak, zamjenik gradonačelnika Slađana Skočajić i Luka Petrović, generalni direktor Elektroprivrede RS.


“U ovim teškim vremenima, kada nam je potrebna crkva i vjera ostali smo bez patrijarha Irineja i mitropolita Amfilohija. Ovo je vrijeme kada treba da budemo složni i zajednički donositi odluke, koje će nas zbližiti. Nadamo se, da će uskoro biti izabran novi patrijarh, kako bi bili zajedno jači i složniji. Svjesni smo da virus korona nije bezazlen i opet bih apelovao na naše građane da se čuvaju i da nam je zdravlje prioritet, a po prijedlogu epidemiologa iz Trebinja odlučili smo da učenici i narednu sedmicu pohađaju onlajn nastavu”, istakao je ovom prilikom gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.


Na ulazu u Kulturni centar vrši se dezinfekcija ruku, a građani koji žele da se upišu u knjigu žalosti obavezni su da preko lica nose zaštitnu masku.


Patrijarh Irinej upokojio se juče, 20. novembra u 90. godini života od posljedica izazvanih virusom korona.


rt