MJEŠTANI SELA MARIĆ MEĐINE, MIONIĆI I DESIN SELA DANAS SU DOBILI PITKU VODU, SPAJANJEM NA GRADSKI VODOVOD


Direktor "Vodovoda" Spaso Radović istakao je da su šest i po kilometara ovog cjevovoda uradili zajedničkim snagama grad Trebinje, Vodovod, mještani koji žive na ovom području i preduzeće Elektrohercegovina.


On je dodao da se i pored gradske zone i vodovoda u samom gradu, pokušavaju da razviju vodovode u ruralnim područjima grada Trebinja.


"Šest i po kilometara novog cjevovoda kada pomenemo izgleda na riječ vrlo malo, međutim to je vrlo zahtjevan posao. Ovaj projekat je relativno brzo završen, s obzirom na konfiguraciju terena i visoke temperature vazduha. Od sela Taleže produžen je vodovod za Mioniće, Desin Selo i Marić Međine, a u narednom periodu će sigurno biti planova za ostala sela, da se razvija mreža, opet zajedničkim snagama kao što smo radili i ovaj projekat“, naveo je Radović.


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je kazao da je projekat vodovoda važan za ova sela i da je ovaj dio Trebinja u prethodom periodu bio zapostavljen, jer se nije dovoljno ulagalo.


„U razgovoru sa mještanima, prezadovoljni su. Naš cilj je i da u narednom periodu ulažemo još više u selo i svjesni smo situacije da se Trebinje širi. Zahvalio bih se mještanima sela, upravi Eletrohercegovine, koja je dala mehanizaciju i to dosta smanjuje cijenu projekta. Mještani su učestvovali u ovom projektu i to je pozitivan primjer i nadam se da će i u narednom periodu da bude ovakvih projekata“, istakao je Ćurić.


Mještanin Marić Međina Radoslav Vlatković rekao je novinarima da je dobitak vode za njihovo selo i mještane, ali i okolna sela veoma značajan događaj, te da će im u odnosu na ranije, kada je nije bilo, ovo mnogo olakšati život.


I mještanin Desin Sela Marko Škero kaže da voda mnogo znači za mještane i da je to osnovni uslov da se neko vrati na selo.


 


 


RT


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?