U TREBINJU OBILJEŽEN DAN SRPSKOG JEDINSTVA


Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obilježen je danas i u Trebinju – polaganjem cvijeća na spomenik Herojima za slobodu i intoniranjem himni Republike Srpske i Srbije.


Cvijeće na spomenik oslobodiocima Trebinja u Prvom svjetskom ratu na Trgu slobode ispred Grada Trebinja položili su gradonačelnik Mirko Ćurić, predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak i vd. načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Miodrag Novokmet.


Objekti svih institucija i javnih ustanova danas su praznično obilježeni zastavama Republike Srpske.


„Smatramo da je ovo itekako važan datum za srpski narod. Pogotovo što ga zajedno slave Srbija i Republika Srpska. To je veoma bitna poruka jer mi smo jedan narod i jedino zajedno možemo da uradimo više i bolje za srpski narod“, poručio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.


 


Prve godine zajednički praznik u Trebinju, dodao je Ćurić, biće obilježen skromnije, zbog epidemiološke situacije te činjenice da je Vlada Srpske odluku o praznovanju 15. septembra donijela tek prije nekoliko dana.


Nedavno ustanovljeni zajednički praznik Srpske i Srbije uspomena je na 15. septembar 1918. godine, kada je srpska vojska sa saveznicima probila Solunski front, a u potom donijela i oslobođenje srpskom i južnoslovenskim narodima.


 


 


 


rt


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?