PLAĆENE UBICE IZ KOLUMBIJE ČEKALE NA METU: "Putovali su do Trebinja, a onda preko planina ušli u Crnu Goru" - navode mediji


 Planirali likvidacije u Crnoj Gori i regionu, poziv stigao iz Hrvatske!


Huan David Kaseido Bandoha i Hose Aleksander Kostana Kasa, koji su uhapšeni u Nikšiću, pripremali likvidacije članova klanova u ovoj zemlji i u regionu


Kolumbijci Huan David Kaseido Bandoha i Hose Aleksander Kostana Kasa, koji su uhapšeni u Nikšiću zbog sumnje da su u Crnu Goru došli kako bi za račun zaraćenih klanova izvršili likvidacije, na saslušanju su navodno tvrdili da ne znaju koga je trebalo da ubiju, preneli su crnogorski mediji!


Podsetimo, Kolumbijci su uhapšeni sa Goranom Brajovićem u Nikšiću, a sumnja se da su iz ove južnoameričke zemlje došli kako bi pripremili i isplanirali izvršenje nekoliko likvidacija ne samo u Crnoj Gori nego i u zemljama regiona. Policija veruje da su oni povezani sa zaraćenim kavačkim i škaljarskim klanom.


- Ne znamo ko je trebalo da bude meta. Od nepoznate osobe iz Hrvatske dobili smo poziv da dođemo tu, a rečeno nam je da ćemo više informacija dobiti kada stignemo - navodno su ispričali osumnjičeni Kolumbijci:


- Nakon četiri meseca isti ljudi su nam dali nalog da uđemo u Crnu Goru, gde će nas sačekati kurir i dati nam instrukcije za planirane likvidacije - preneli su mediji iskaz Kolumbijaca, koji su pristali da sarađuju s nadležnim organima. Specijalni tužilac u Crnoj Gori Saša Čađenović rekao je da su Kaseido Bandoha i Kostana Kasa u Crnu Goru prešli preko planina između ove zemlje i Bosne i Hercegovine.


- U zemlju su ušli ilegalno, a za 25.000 evra trebalo je da ubiju pripadnika crnogorskog klana. Oni su plaćeni da izvrše više ubistava u nekoliko zemalja - kazao je Čađenović i objasnio da se sumnja da su Kolumbijci bili deo međunarodne organizovane grupe koja je trebalo da ubija na teritoriji Crne Gore i drugih država:


Kako je rečeno u Specijalnom tužilaštvu, drugi pripadnici organizacije obezbeđivali su Kolumbijcima hranu i novac za troškove boravka.


- Oni su mesecima bili u Splitu, a krajem jula su prebačeni na granicu sa BiH, gde su ilegalno prešli. Putovali su do Trebinja, a onda preko planina ušli u Crnu Goru - navode mediji.


NIJE PRVI SLUČAJ


JUŽNOAFRIKANAC ANGAŽOVAN DA UBIJE „ŠKALJARCA“


Ovo nije prvi slučaj da su u ratu crnogorskih klanova angažovani strani plaćenici kako bi izvršavali likvidacije. Prema pisanju medija, u maju 2015. u Kotoru je uhapšen državljanin JAR Gregori Majkl Ferarsi iz Johanezburga. - On je prvo rekao da je bio angažovan da ubije „škaljarca“ Gorana Đuričkovića, kao i da je ovo ubistvo, ali i likvidaciju njegovog kuma Saše Markovića, organizovao „čovek iz Kotora koji živi u Starom gradu“. Kasnije je na suđenju negirao to i rekao da je izjavu potpisao pod pritiskom inspektora - navode mediji i podsećaju da je Feraris nedavno odslužio kaznu zatvora od pet godina, na koju je osuđen.


Kako je istraga utvrdila, Kolumbijci su letom iz matične zemlje došli u Istanbul. - Odatle su putovali u Bukurešt, Budimpeštu i na kraju Beč, da bi sredinom marta došli u iznajmljeni stan u Splitu. U njemu su proveli četiri meseca pre nego što su krenuli ka Crnoj Gori.


 


 


 


Kurir.rs/Jelena Ivić


Foto AP/Darko Vojinović


 


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?