LUKA PETROVIĆ ČESTITAO POBJEDNIČKOJ KOALICIJI U CRNOJ GORI


Gostujići u emisiji „Aktuelno“ na Radio Trebinju Luka Petrović je, kao izvršni direktor  Saveza opština i grada istočne Hercegovine, ali i kao generalni sekretar SNSD-a, čestitao pobjedničkoj koaliciji na proteklim izborima u Crnoj Gori.


On je istakao da SNSD nije čekao rezultate izbora da bi se očitovao čestitkama, već su to uradili dva dana ranije sa upućenom podrškom strankama koje se bore protiv režima Mila Đukanovića.


"Evidentno da su mnogi čekali ishod glasanja da bi se licemjerno priključili pobjedničkoj strani“, istakao je Petrović.


Govoreći o brojnim investicijama koje se trenutno realizuju u Trebinju i Hercegovini, on je u ovoj emisiji kao jedan od važnih projekata ove regije istakao aerodrom u Mionićima, karakterišući ga kao važan i kompleksan infrastrukutrni objekat, jedini na ovim prostorima koji će Srbija graditi na teritoriji grada Trebinja.


Mislim da je to svima nama čast. Ne samo da ćemo imati vezu sa Beogradom, već sa cijelim svijetom. Svijet će znati za nas, kao tačku na svijetu gdje mogu da dođu. Mi treba da budemo pametni, da te ljude, turiste, zadržimo u Trebinju. Da li ćemo praviti eko, ili etno gazdinstva, razvijati etno sela, zemljoradnju i stočarstvo, vinarstvo, med ili ljekovito bilje, to zavisi od nas i to su naši potencijali“, rekao je Petrović.


On je objasnio da Srbija izgradnjom aerodroma šalje važnu poruku da želi da pomogne Hercegovini.


Vjerujem da je Srbija prepoznala hercegovačku nit koja je uvijek bila dobronamjerna i koja je poštovala maticu. I na taj način Srbija ostavlja trajan pečat u Trebinju i Hercegovini, kao što su mnogi Hercegovci ostavili trajan pečat u Beogradu“, dodao je on.


Podjećanja radi, trebinjski aerodrom biće u desetak kilometara udaljenim Mionićima kod Trebinja, koji su dobili prednost iz saobraćajno - vazduhoplovnih razloga.


Kako je ranije najavljeno, Srbija će u njegovu izgradnju uložiti 55 miliona evra, a prvi letovi planirani su već od decembra 2021. godine.


Govoreći o izgradnji nove bolnice u Trebinju, koju je najavio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Petrović je naveo da je izgradnja nove zdravstvene ustanove na jugu Srpske u kapacitetu koji je potreban za naš grad i regiju, te da bi trebalo da počne sa gradnjom iduće godine, na proljeće, a biće potrebno dvije godine da se završi.


Vlada Srpske će odobriti aranžman u iznosu od 30 miliona KM. Potrebno je da se gradi na novom lokalitetu, na lokalitetu koji je pristupačan infrastrukturno, na zapadnoj obilaznici, na putu za Dubrovnik. Gradska uprava posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno je radila na izradi projekta, koji je završen i koji će uskoro biti prezentovan javnosti. Ovo neće biti klasična bolnica, već kliničko-bolnički centar jer nam je veoma važan zdravstveni sistem u Hercegovini“, zaključio je Petrović.


On je u emisiji "Aktuelno", koju je na talasima Radio Trebinja vodio novinar Ratomir Mijanović, odgovarao i na pitanja o drugim aktuelnim temama...


SARANSAK


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?