POČELI „DANI NEBOJŠE GLOGOVCA“


Projekcijom filma „Ubistvo sa predumišljajem“, reditelja Gorčina Stojanovića,  u Trebinju su večeras počeli drugi „Dani Nebojše Glogovca“, manifestacije koju su organizovali porodica i prijatelji velikog glumca.


Glumica Branka Katić, koja je ove godine specijalni gost manifestacije je rekla da je čim je ugledala  trebinjske ulice vidjela Nebojšu Glogovca, kako kao mali dječak juri po njima, prepun energije i nestašluka.20200829_192736.jpg (146 KB)


„Trebinje je prelijep grad i tek sad shvatam zašto ga je Nebojša toliko volio i zašto je i želio da se jednog dana vrata da živi ovdje. Dirnulo me gostoprimstvo i toplina ovih ljudi, dobrota koju osjećam od svih koji  su nas ugostili. U svemu u Trebinju vidim Nebojšu. U filmu koji otvara ovaj festival Nebojša je napravio čarobnu ulogu, koja je dočarala svu čistotu, iskrenost i snagu naroda koji živi ovdje, istakla je Katić.


U Trebinje je doputovala i Nebojšina supruga Milica, koja je izrazila zadovoljstvo što se, i pored pandemije virusa korona, uspio organizovati festival i što je u Trebinje doputovala Nebojšina prijateljica, glumica Branka Katić.


„Srećna sam što sam ponovo u Trebinju. Hvala gradu koji je ove godine pokrotvitelj manifestacije,  hvala  svim Trebinjcima. Nemam riječi da izrazim zahvalnosti i ljubav prema Nebojšinom rodnom gradu i divan osjećaj koji imam kad god ovđe dođem“, istakla je Milica.


Festival je otvorio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je kazao da manifestacija posvećena Nebijši u čast,  njeguje njegovu vezu sa Trebinjem.


„Ovdje su njegov otac Milovan, supruga Milica, njegove kolege i prijatelji, poštovaoci njegovog djela, njegove briljantne karijere. U cijelom svijetu gdje žive Hercegovci i Srbi Nebojša živi kroz svoje uloge“, kazao je gradonačelnik Ćurić.


Na ekranu postavljenom na trebinjski  Kulturni centara za vrijeme trajanja festivala biće emitovana i izložba fotografija Glogovca iz njegovih najpoznatijih uloga.


Drugog dana manifestacije, na terasi trebinjskog Kulturnog centra biće prikazan filma „Moj jutranji smijeh“, reditelja Marka Đorđevića.


 „Dani Nebojše Glogovca“ i ove godine su organizovali u znak obilježavanja Nebojšinog rođendana,  30. avgusta.


Manifestaciju „Dani Nebojše Glogovca“ organizuje Kulturni centar Trebinje pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.


 


 


rt


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?