POVRĆE PROIZVEDENO U AGRARNOM FONDU U TREBINJSKIM MARKETIMA I RESTORANIMA


Povrće koje je proizvedeno na velikom poljoprivrednom dobru Agrarnog fonda u Mokrom polju može se kupiti u trebinjskim marketima.


Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda kaže da su uspostavili saradnju sa Bingom, Tropikom i Bestom i određenim brojem restorana u Trebinju, koji kupuju domaće povrće.


„Agrarni fond  je uspostavio veliko poljoprivredno dobro u Mokrom polju, na površini od 30 hektara, gdje su zasađene poljoprivredne kulture: krompir, luk, grašak i boranija. Prvi put smo u markete i restorane plasirali naše proizvode, koje su zasadili radnici Agrarnog fonda“, rekao je Dutina.


On je izrazio zahvalnost svim velikim marketima i restoranima, koji su u svoju ponudu uvrstili hercegovačke proizvode i na taj način podstiču domaću proizvodnju.


Dutina podsjeća da Agrarni fond i dalje otkupljuje proizvode od lokalnih poljoprivrednih proizvođača, putem kooperantskih ugovora.


„Kao i prethodnih, i ove godine imamo zaključena 22 ugovora sa lokalnim poljoprivrednim proizvođačima, koji su dobili sjemena i obrađena im je zemlja od strane Agrarnog fonda. Nastavljamo i dalje saradnju sa njima, kroz otkupne stanice i hladnjače, otkupljujemo njihove proizvode i plasiramo ih na tržište“, precizirao je Dutina.


rt


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?