SOM KAPITALAC OD 92 KILOGRAMA


Jutros ujutro oko 7 časova, ribolovac Radoslav Kecojević je na Bilećkom jezeru ulovio soma kapitalca teškog 92 kilograma.


Radoslav je ovu „brkatu neman“ ulovio uz pomoć Aleksandra Dende, koji je u posljednjih nekoliko dana na ovom jezeru ulovio desetak somova, od kojih je one manje od po desetak kilograma vraćao u jezero, ali je ovaj som nadmašio sve ovogodišnje rekorde, jer su mu ovi vješti ribolovci, osim težine od preko 90 kilograma, izmjerili dužinu od 245 centimetara.


Som se upecao na mamac X RAP 14 ccentimerata, a, prema tvrdnjama dvojice mladića, uspjeli su ga savladati tek poslije sat vremena teške borbe i jedva je ubacili u čamac.


Na Bilećkom jezeru se u ovoj sezoni, koja je u punom jeku, tek očekuje ovogodišnji rekord, jer, kako se slažu svi ribolovci na ovoj stajaćoj vodi, očekuju soma od preko stotinu kilograma, kakvi se ovdje nerijetko love.


Ribolovci iz Trebinja Davor Vuković, Savo Redžo i Zoran Vlačić su u Bilećkom jezeru prije tri godine ulovili soma dugačkog 267 cm, teškog čak 124 kg, a u njegovom su želucu tokom čišćenja pronašli odraslog galeba teškog 3 kilograma.


Ovaj “brka” se u posljednjih nekoliko godina smatra rekordom Bilećkog jezera, ali, kako je ove godine krenula sezona soma, nije isključeno da ne bude i prestignut 


nn


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?