U SRPSKOJ 14 NOVOOBOLJELIH, NEMA NOVIH SLUČAJEVA U HERCEGOVINI


Kod 14 osoba u Republici Srpskoj potvrđeno je prisustvo virusa korona, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo.


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, izvršeno je testiranje 390 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 14 osoba u Republici Srpskoj.


Radi se o 11 muških i 3 ženske osobe, od kojih je jedno mlađe, 11 srednje i dvije osobe starije životne dobi.


Prema mjestu prebivališta osam osoba je iz Banjaluke, po dvije osobe su iz Laktaša i Prnjavora i po jedna osoba je iz Doboja i Kneževa.


U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Vlasenice.


Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4.422 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 156 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.


U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 2.157 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 48.216 osoba.


Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 253, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 57, a u opštim bolnicama 196.


U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.386 osoba, a nadzor je završen kod 42.666 osoba.


 


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?