KORONOM ZARAŽENA ČETIRI POLICAJCA


Četiri policijska službenika sa područja Policijske uprave Trebinje zaražena su virusom korona, ali su dosta dobrog zdravstvenog stanja, potvrđeno je na pres konferenciji Policijske uprave Trebinje.


„Što se tiče Policijske stanice Ljubinje, stanje je stabilizovano, a jedan dio koji je rješenjem nadležnih službi bio u samoizolaciji vraća se na svoje redovne poslove i zadatke, s obzirom da je kod njih utvrđen negativan kovid test, a nadomještanje nedostajućih službenika se vrši iz ostalih policijskih stanica PU Trebinje, u skladu sa nadležnostima“, kazao je Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.


On je pojasnio da se dva policijska službenika sa područja ove uprave nalaze u izolaciji, a bili su u kontaktu sa migrantima, odnosno, provodeći svoja policijska ovlaštenja.


„Migranti su nam i sa te strane nepoznanica, njihova kompletna zdravstvena istorija, pa je i vrlo rizičan i kontakt s njima, ali nas to neće spriječiti da, koristeći zaštitnu opremu onako kako je to propisao Institut za javno zdravstvo RS, i dalje vršimo svoju dužnost, zajedno sa zdravstvenim radnicima, graničnim policajcima i drugim nadležnim institucijama“, pojasnio je Laketa.


Kaže da su kretanja migranata nepredvidive stvari i da ih je svakodnevno sve više, te da nije nimalo lako pratiti njihov tranzit kroz Republiku Srpsku, jer su, pored svega, policijski službnici i kada je u pitanju virus korona u svakodnevnom riziku.  


Govoreći o sporovođenju odluka republičkog kriznog štaba u vezi sa virusom COVID 19,  za koje je nadležan MUP RS, Laketa je kazao da će policija u takvom slučaju imati nultu toleranciju, a odluke se tiču javnih okupljanja, rada ugostiteljskih objekata, nošenja maski u vozilima kada se ne radi o istoj porodici, ali i svih drugih mjera.


On je stanje bezbjednosti, u prvom polugodištu, na području PU Trebinje ocijenio zadovoljavajućim, navodeći da je broj krivičnih djela smanjen, da nije bilo nerasvijetljenih težih krivičnih djela, niti onih koja su uznemirila javnost, te da je broj saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima u prvom polugodištu ove godine drastično manji, jer je u ovom periodu poginulo jedno, a u isto vrijeme lani četiri lica....  


nn