ĆURIĆ - ZATLER: ISKORISTITI SREDSTVA PODRŠKE EVROPSKE UNIJE


Modaliteti podrške Evropske unije razvojnim potencijalima Trebinja, posebno u oblastima poljoprivrede i turizma – tema je sastanka gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića i šefa Delegacije EU u BiH Johana Zatlera, koji je danas održan u Gradskoj upravi.


„Smatramo da u tim oblastima Trebinje ima potencijal, kao i da zajedno moramo da uradimo više u narednom periodu kako bi sredstva namijenjena razvoju poljoprivrede i turizma mogla u većoj mjeri i da se iskoriste kao podrška privrednicima Trebinja, Hercegovine i Republike Srpske“, kazao je Ćurića nakon sastanka.


Jedna od tema, napomenuo je Ćurić, bila je i lakši tranzit preko graničnog prelaza prema Dubrovniku i mogućnosti unapređenja saradnje između dva grada, u čemu je predstavnik Evropske unije u BiH u skladu sa svojim mogućnostima takođe obećao pomoć.  


Ćurić je zahvalio Zatleru na pomoći koju je Evropska unija obezbijedila za Bolnicu Trebinje.


„Iako su svi u teškoj situaciji kada je u pitanju pandemija, ovo je dokaz da sarađujemo, komuniciramo i pomažemo jedni drugima“, istakao je gradonačelnik Trebinja.


Šef Delegacije Evropske unije u BiH Johan Zatler istakao je da su Bosni i Hercegovini ove godine stavljena na raspolaganje značajna sredstva podrške u sektoru poljoprivrede.


„Radi se o iznosu od 20 miliona evra, što je dobra vijest za ovu regiju koja ima ogroman potencijal u ovoj oblasti. Kada su u pitanju izazovi u vezi sa pandemijom, Evropska unija ne pomaže samo kroz donacije medicinske opreme – nego se fokusiramo i na pomoć privredi i ekonomiji, malim preduzećima, posebno u oblastima  turizma i transporta“, napomenuo je šef Delegacije Evropske unije u BiH.


Sastanku su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Trebinja Slađana Skočajić i predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak.


RT