GRADONAČELNIK ĆURIĆ, MINISTAR POPOVIĆ I DIREKTOR ''PUTEVA RS'' NENAD NEŠIĆ OBIŠLI RADOVE NA REHABILITACIJI MAGISTRALNOG PUTA LJUBINJE -TREBINJE


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović, te vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća ''Putevi Republike Srpske'' Nenad Nešić danas su obišli radove na rehabilitaciji magistralnog puta M6, Ljubinje-Trebinje, u mjestu Lug.


Izražavajući zadovoljstvo sa dosada urađenim na rehabilitaciji ove, za Trebinje vitalne putne komunikacije, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da će ovo mnogo značiti ne samo Trebinju nego i cijeloj regiji.


Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović ukazao je da je rješavanje pitanja puta Foča - Tjentište veoma važno te najavio da će biti izgrađena potpuno nova trasa a na terenu su u toku  geološka ispitivanja tla i rješavanje imovinsko pravnih odnosa.


Svi radovi na putnoj komunikaciji Trebinje biće završeni do početka zimske sezone, obećao je vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća ''Putevi Republike Srpske'' Nenad Nešić.


"Angažovane su domaće firme i ovdje smo uložili 12,3 miliona KM i sav novac ostaje u RS. Hercegovci zaslužuju nove i bezbjedne puteve. Iako je rok za završetak 36 mjeseci, očekujemo da će sve biti gotovo do 15. novembra. U narednoj sedmici biće raspisan tender za izvođenje radova na rehabilitaciji puta od entitetske linije do Nevesinje u dužini oko 13 km vrijedan 3,2 miliona KM, rješavamo put na lokaciji Vrba na putu Tjentište – Gacko,  a radimo na rehabilitaciji puta Nevesinje - Gacko.


Nešić je danas najavio da će po završetku ovog puta, početi radovi na projektu rehabilitaciji putne komunikacije Ljubinje - Stolac.


"Do kraja 2022.  godine sve puteve ćemo rehabilitovati i rekonstuisati, a  u planu je rješavanje puta Ljubinje – Stolac, a radićemo i novi put Foča -Tjentište", kaže Nešić.


 


 


 


 


rt