PONOVO KRADU KOŠNICE


Vlasnik pčelinjaka, koji je smješten u selu Ubosko, u mjestu Brajkovina nadomak Ljubinja, prijavio je Policijskoj stanici u ovom gradu da mu je ukradeno devet košnica sa pčelama. 


Pčele su pokradene u periodu od 15. do 17. maja, jer vlasnik povremeno obilazi pčelinjak, s obzirom da nije u neposrednoj blizini kuća, zbog čega je lopov i mogao nesmetano ukrasti ovoliko košnica, natovariti ih u motorno vozilo i odvesti.


„Košnice su, osim pčela, morale imati i meda, a nemoguće je da se u ovo doba godine  košnica sastoji samo od jednog tijela, jer je proljeće vrijeme paše u Hercegovini i odavno su pčelari na svako postojeće pčelinje društvo dodali barem još jedno tijelo, zbog čega nije nimalo lak ni jednostavan posao da se ovakva košnica uopšte podigne, a kamoli prenese na neko prevozno sredstvo. Lopov ipak mora da bude čovjek koji se razumije u pčelarstvo“, kažu ljubinjski pčelari.


Oni podsjećaju da su se i prošle godine, upravo u maju mjesecu, u ljubinjskim pčelinjacima dešavale slične krađe, ali je ova bila najobimnija i sa najvećom materijalnom štetom.


Krađe su se prošloga maja dešavale i na prostoru ostalih istočnohercegovačkih opština, od čega je najveća bila ona u Petrovom Polju, u okolini Trebinja, u kojoj je ukradeno 14 košnica sa pčelama i medom, gdje je vrijednost procijenjena na nekolike hiljade maraka.


U Policijskoj upravi Trebinje je saopšteno da je kod krađe u Ljubinju za sada dokumentovano krivično djelo krađe po nepoznatom počiniocu.


Da je ovakva vrsta kriminala u potpunosti organizovana potvrđuje i podatak da je do svih pokradenih pčelinjaka bilo potrebno doći teretnim motornim vozilom i znati kako se transportuju pčele sa medom i pčelama...


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?