U Srpskoj rukavice više nisu obavezne u zatvorenom prostoru


Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o sprovođenju mjera zaštite u zajednici protiv virusa korona prema kojem građani u zatvorenom prostoru više nisu obavezni da od zaštitne opreme nose rukavice, s tim što je nošenje maske i dalje obavezno.


S ciljem sprečavanja širenja virusa obavezuju se pravna lica, preduzetnici i fizička lica koji u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima, da usluge pružaju zaštićeni maskom, obavezno sprovode mjere dezinfekcije, obezbijede masku građanima koji koriste njihove usluge, a nemaju ih, te da se pridržavaju uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za organizovanje rada u zavisnosti od djelatnosti koju obavljaju, navodi se u saopštenju.


Na snazi i dalje zabrana okupljanja u grupama većim od 50 lica


Republički štab za vanredne situacije istakao je da ostaje na snazi zabrana okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.


Obavezuju se građani da se na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra, uz obavezu korišćenja zaštitne maske.


RTRS

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?